短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
唔得
邊間
齊柏林
咁你爭我地篇文呢?
12.

我內心掙扎咗一陣,最後都係決定飲埋淨低嘅蜜桃茶。

既然江睿銘都唔介意,咁我而家飲埋佢都冇乜嘢啫。雖然有啲怕醜,但我仍然理直氣壯咁諗。

不過,喺我扭開樽蓋嘅時候,江睿銘望咗我一眼。

我個心頓時劇烈咁跳咗一下。

明明佢頭先都飲咗我口水尾,但呢刻俾佢望住我飲返佢口水尾,我竟然有種如芒刺背嘅感覺。

我努力忽視佢嘅目光,扮作鎮定咁飲埋淨低嘅蜜桃茶。

喺今日之前,我從來都唔知道原來飲啖嘢都可以令我覺得咁刺激......

去到餐廳之後,我哋被帶領至一張四人檯。

陳柏坤好自然咁痴住Sharon坐,於是我再次理所當然咁坐咗喺江睿銘隔離。

而家咁樣真係越嚟越有double dating嘅感覺......我忍唔住諗。

呢間餐廳嘅肉同海鮮係用電話掃檯上嘅QR code落單,但其他熟食同打邊爐落嘅丸要自己出去攞。

陳柏坤話出去幫我哋攞。

而江睿銘驚佢一個人攞唔到咁多,所以都出埋去。

而家張檯得返我同Sharon。

「喂,你同佢而家點啫?」終於有獨處機會,我即刻把握時間問Sharon。

「有少少曖昧咁囉......」佢個樣有啲怕醜。

「都唔止少少啦下話,佢都做到出晒面喇喎。」我笑佢。

「哎呀唔知呀。」Sharon唇邊嘅笑意壓都壓唔住,然後佢又開口問返我:「咁你同江睿銘呢,今日你哋兩個單獨去玩會唔會好尷尬,你哋本身又唔係好熟。」

睇嚟享受咗咁耐二人世界,佢終於都記得關心下我。

呢個時候,我部電話響咗一聲,係江睿銘send message嚟。

「都唔算尷尬嘅。」如果唔計間接kiss呢單嘢嘅話。

我一邊打開個message一邊答Sharon。

江睿銘send咗幅相俾我。佢影咗出面有嘅嘢食,問我想食咩。

我揀咗幾樣望落好食嘅,然後就放低電話,好含糊咁又再對Sharon補充:「其實我覺得佢都幾好吖......」

「咦!」但就係呢一句,令Sharon從我嘅回答中聞到一絲唔尋常嘅氣息。

佢滿面懷疑咁審視咗我一陣,我俾佢望到唔自在咁耷低頭。

乜我啱啱有自爆到咩?我不安咁回憶自己頭先講嘅嘢。

Sharon正要開口追問我,兩個男仔卻喺呢個時候返咗嚟。

Sharon嘅臉上寫滿咗可惜,而我就鬆咗一口氣。

打完邊爐,陳柏坤自然係送Sharon返屋企。

於是乎我又又又又自然而然咁同江睿銘一齊走。

其實我真係要多謝佢哋兩個,因為直到目前為止,我同江睿銘所有嘅獨處機會都係由佢哋兩個創造出嚟嘅。

雖然佢哋兩個嘅目的只係為佢哋自己創造獨處機會。

喺返屋企嘅嗰程車入面我同江睿銘都有keep住傾偈,傾嘅多數都係今日去迪士尼同埋平時打機啲嘢。

都好,起碼唔係完全冇偈傾咁尷尬。

我哋落車嗰陣係夜晚十一點幾,街上已經冇乜行人。

一落車,我就感覺到微風吹來,引起一股舒爽嘅涼意,沁人心脾。

呢個時候嘅風終於唔似喺迪士尼嗰陣咁躁熱。

而家嘅時間有啲晏,夜色昏暗。

但路上嘅街燈卻十分明亮。

沿途疏疏落落咁豎立喺路旁嘅幾盞街燈足以照亮成條街。

我低頭,街燈嘅光照喺並排而行嘅我同江睿銘身上,喺地上拉出兩道長長嘅影子。

我悄悄向江睿銘嘅方向靠近。

我哋嘅影子隨著我嘅動作而變得越嚟越近。

江睿銘對我嘅小動作渾然不覺。

呢一刻,望住地上已經重疊埋一齊嘅兩道影子,我不禁莞爾。
腩,一陣係咪仲有啊
唔好誤會
ok負皮
呢篇咁短
點訓
咪同平時差唔多
推文等腩下一篇
明明就差一篇 感覺好似被人呃咗咁
冇呃 我只係臨時反悔
蠔好味
文呢腩
今日放假應該出到三篇啦
女主咁對Sharon㗎人地一有目標就同女主講 女主就收收埋埋 一直都唔同人講 如果同Sharon 人地一定會創造更多機會俾男女主
諗多咗
怕醜
腩係咁
腩好肥
唔夠朋友Sharon 知道後記得要叫女主請食飯
對腩好失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞