短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
嘻嘻!
收聲
你估下
宜家啲腩好惡
腩呢
未打完
11.

意識到自己飲咗江睿銘支檸檬茶後,我即刻望向佢,睇下佢有冇發現我飲錯咗。

點知,當我嘅視線移向佢嘅時候,佢已經扭開咗我遞俾佢嗰支蜜桃茶,毫不察覺咁倒入自己個口。

「等……」我叫都叫唔住佢。

江睿銘飲咗啖之後都發現陣味唔對路,眉頭一皺。

佢疑惑咁望咗望手中膠樽上面嘅字。

然後佢望向我。

一秒後,佢嘅目光轉往我手上揸住嘅仲未扭返樽蓋嘅檸檬茶。

「Sorry……我撈亂咗……」我知道自己塊面呢一刻係紅到就嚟滴血。

我道歉之後就快速低頭,唔敢同江睿銘對視。

呢一個瞬間我只想喺地下掘個窿埋咗我自己。

好柒呀!仲要搞到江睿銘都飲咗我口水尾……

江睿銘有一下靜默。

過咗冇幾耐,佢重新開口。

「唔緊要,我哋買埋同一個牌子嘅嘢飲,只係唔同味,唔小心撈亂咗都唔出奇。」佢察覺到我嘅唔自在,有意緩解我嘅尷尬。

佢語氣聽落好似唔係好介意,令我嘅羞恥感稍稍降低。

「咁……」我嘅目光喺自己攞住嘅檸檬茶同江睿銘手上嘅蜜桃茶之間遊移。

我哋都唔係飲咗好多,兩支嘢飲都淨返一大半。

「咁我哋……交換返?」我講呢句嘅時候係抱住「唔好浪費」嘅心態。

但係我一講咗出口,就即刻後悔。

交換返,咪即係要人哋再飲多次我口水尾囉?!

我醒悟過來,恨不得用力掌自己個嘴。

杜卓瑤你好柒呀……

正當我陷入困窘,不知所措嘅時候,江睿銘卻若無其事咁接過話頭:「好呀。」

我訝異咁抬頭。佢眼中嘅笑意溫和,彷彿冇察覺到我講嘅嘢有咩唔妥。

喺我反應過嚟之前,佢已經扭好咗蜜桃茶嘅樽蓋遞返俾我。

就係咁,我迷迷糊糊咁同佢交換返嘢飲。

不過換返啱之後,我又面臨一個大難題。

我飲唔飲支蜜桃茶好?

我偷偷觀察江睿銘,見到佢只係一直攞住支檸檬茶,並冇開嚟飲嘅打算。

可能佢其實好排斥飲人口水尾,應承交換返只係怕我尷尬。

如果真係咁,佢自然唔會再飲支檸檬茶。

咁如果我呢個時候仲飲佢飲過嘅蜜桃茶,會唔會好奇怪?

咁樣做好似變咗我特登喺明知道嘅情況下同佢間接kiss咁。

諗到呢度,我偷偷放低咗想扭開樽蓋嘅右手,學江睿銘咁單手揸住支嘢飲行。

我哋扮冇嘢咁行咗一段路。

但突然之間,前面本身一直同Sharon講緊嘢嘅陳柏坤擰咗過嚟後面:「好頸渴,整啖嚟先。」

佢講完之後就將手伸向江睿銘手上嘅嘢飲。

我不禁嚇到瞪大雙眼。

搞咁耐,乜最後要飲我口水尾嘅係陳柏坤……

我有少少唔情願,但又唔可以阻止。

冇辦法啦,唔通老實同佢講江睿銘嘅嘢飲上面有我嘅口水咩。

點知,江睿銘竟然拍開咗陳柏坤不安分嘅手:「要飲自己買。」

「咁小氣嘅,你平時明明都唔介意㗎。」唔知情嘅陳柏坤忿忿不平。

「我唔夠飲喎。」江睿銘面色平靜咁回應陳柏坤嘅指責。

「咩呀明明你啱啱都冇乜點飲,睇下你支檸檬茶,仲淨返一大半。」陳柏坤面上有着「睇你點駁」嘅得意洋洋。

然後,出乎我哋意料咁,江睿銘扭開咗樽蓋,樽口貼住唇邊,然後抬頭將飲品倒入口中。

佢嘅喉核隨著佢吞嚥嘅動作上下滾動。

唔駛幾秒,支嘢飲已經冇咗一大半。

飲完之後,江睿銘對陳柏坤挑一挑眉,後者只好不滿咁擰返轉。

目睹成個過程嘅我心跳如鼓擂。

江睿銘真係主動飲咗我飲過嘅嘢飲……唔係因為唔知情,而係喺知道嘅情況下都照飲……

霎時間,我唔單止感覺到塊面熱,連我手上揸住嘅檸檬茶都彷彿開始變得燙手。
完埋呢篇故之後,呢度要停更想專注寫遇人不淑同埋準備下一篇長故
好sweet
好啦原諒你尋日走更啦
佢想飲女主口水尾呀好撚甜呀
No
點解最尾女主手上又變返檸檬茶嘅
吓!咁大獲
以前讀女校,成班女係好鍾意share嘢食/飲,所以係唔會介意口水尾呢樣嘢,試過一杯latte 成班share😂
所以嗰陣同我當時嘅曖昧對象(而家男朋友)出街,我都會問佢試唔試吓我杯野,嗰陣時覺得好自然,但後尾諗返佢其實好似有少少shock 同怕醜咁,而家諗返都有啲sweet~
打錯 係蜜桃茶
異性share嘅話就會變得勁曖昧
飲對方既飲品 仲要望著對方對眼先飲
再微笑咁飲落去
溫馨提示:腩走咗一篇數仲未找
咪嘈啦
支後付d friend
佢嘅喉核隨著佢吞嚥嘅動作上下滾動

再配埋依句好sexy同flirty 男主好識玩
咁叻,找數囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞