短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
等文中
腩更新停得咁閪,今晚宵夜特別吸收肥多2kg
喺你停更嗰排睇完所以你都係乖乖地至少每日一篇啦
文又唔寫步又唔跑
今晚凌晨先
咪嘈
腩醉左仲打唔打到文
宣告:腩已經飲大咗
大家可以早啲瞓
我冇飲大呀
發現妳都幾沉迷畀人負皮
唔係的
打到
腩幾時出書 好想見識下十分鐘出到門口嘅痴女作家
唔要
14.

浴室內,我褪去身上所有衣物,拖住赤裸嘅身軀踏入淋浴間。

隨著花灑打開,成個浴室瞬間重新染上一層朦朧嘅水霧。

水流沙沙作響,我一邊心不在焉咁捽身,一邊回想起同彭永鑫呢段時間嘅相處。

我唔係蠢嘅,相處嘅過程中我感覺到佢對我有少少好感。

只係我唔知呢一絲好感敵唔敵得過佢鍾意咗個女仔咁耐嘅嗰份感情。

咁樣諗一諗,時間又過咗幾分鐘。

直到皮膚被微熱嘅水燙得略微發紅,帶來一絲疼痛,我先至如夢初醒。

於是我快速沖好身,然後閂水抹身。

踏出淋浴間後,我用我最快嘅速度着好衫。

搞掂晒之後,我打開咗浴室嘅門。

頭先返到屋企嘅時候,我哋第一時間就開咗冷氣。於是行出浴室嘅嗰一刻,我全身不自覺咁被浴室內外嘅溫差激得顫抖咗一下。

「有冇咁凍呀。」梳化上嘅彭永鑫見到我呢一下,笑咗出聲。

跟住佢放低手上嘅電話向我走來。

喺我仲估緊佢想做乜嘅時候,佢好自然咁接過咗我手上用嚟抹頭嘅毛巾。

「過嚟。」佢拉住我去梳化度坐低,然後攞起一早擺咗喺度嘅風筒。

佢個款好似係想幫我吹頭。

見到佢一系列嘅動作,我個心頓時跳漏咗一拍。

雖然我哋平時都好親密,但佢從未試過無啦啦幫我吹頭。

做乜今日一個二個都咁反常。我唔好意思嘅同時又覺得疑惑。

吹咗五分鐘到,我個頭已經乾咗。

我眼睜睜咁望住彭永鑫將風筒收好之後又攞咗把梳出嚟幫我梳頭。

我終於忍唔住。

「等陣先。」我㩒住佢隻手。「而家係做咩事。」

「吹完頭吖嘛,咪幫你梳頭囉。」彭永鑫無辜咁望住我。

「你做咩無啦啦又幫我吹頭又幫我梳頭先。」我覺得好莫名其妙。

「咳。」佢唔自然咁清咗清喉嚨。「順便啫……」

最後佢尷尬咁放低手。

「奇奇怪怪咁。」我懷疑咁望咗佢一眼之後就返咗入房。

我哋之間呢種詭異嘅氛圍一直延續到瞓覺嘅時候。

夜晚十二點,我哋兩個瞓咗喺床上面。

我背住彭永鑫瞓都feel到佢一直望緊我。

我唔理佢,合埋眼嘗試入睡。

幾分鐘後。

我實在被佢嘅視線騷擾到瞓唔著,索性一嘢轉身面向佢。

佢係咪想扑嘢?呢個係我唯一諗到嘅可能。

但點解佢要咁羞澀淨係望,而唔主動掂我呢?

唉算喇。我放棄深究。

為咗快啲有覺好瞓,我決定做主動。

於是我嘅手果斷咁攀上彭永鑫嘅肩用力一攬,然後錫咗埋去。

我feel到佢嘅身體首先係僵咗下,隨即又放鬆咗落嚟。

然後彭永鑫嘅雙手自然咁圈住我條腰,回應我嘅親吻。

冇幾耐之後,佢漸漸反客為主咁將我壓喺身下。

正當我充滿期待咁瞇埋眼嘅時候,佢卻停止咗頭先充滿熱情嘅濕吻,而只係一下一下咁啄吻我嘅唇,每一下都好似蜻蜓點水咁。

我已經俾你搞到㷫烚烚,你呢個時候先嚟玩純情?

「唔……」我發出不滿嘅嗚咽。

彭永鑫失笑。

「我都好想繼續。」講完之後佢又錫咗我一啖。「但我有其他更重要嘅嘢要講咗先。」

我不解咁望住佢。

有咩咁重要要喺呢個時候講?

「頭先我家姐問我哋兩個係咩關係,問我鍾唔鍾意你。」我唔肯定佢呢個時候嘅語氣係點,但佢呢一句對我嚟講有如驚濤駭浪,我嚇到冷汗都出埋。

然後我忍唔住喺內心將彭永晴碎屍萬段。

彭永晴你搞乜?!呢啲就係你講嘅助攻?痴線,有乜理由直接問㗎……

我內心嘅欲火就喺呢一刻被一盆名為絕望嘅凍水澆熄咗。

早知係咁,彭永晴問我嘅時候我就死口唔認佢見到嗰兩個人係我同彭永鑫……

「吓……佢點解會……」我唯有扮到乜都唔知、好shock咁回應。

「嗯。」彭永鑫含糊咁應咗一個字,仍然維持住壓喺我身上嘅姿勢。「你想唔想知我答佢咩?」佢聲音放輕。

其實如果我留心啲,就會發現佢呢刻嘅語氣係有少少引誘嘅意味。

「咩……咩呀?」但仲沉浸喺緊張情緒之中嘅我冇留意咁多,好順利咁就墮入咗佢嘅圈套。

下一秒,未等我發現有咩唔妥,彭永鑫低沉而柔和嘅聲音就響起。

「我淨係話咗俾佢聽我鍾意你。你覺得,我可唔可以同佢講埋你係我女朋友?」佢呢句說話幾乎係貼住我嘅嘴唇講嘅。

聽到呢句說話嘅第一下,我茫然咁眨咗眨眼。

幾秒後,我啱啱短暫失靈嘅腦終於重新運作,完全理解晒佢話裏嘅意思。

我驚訝咁抬頭。

然後我對上咗彭永鑫溫柔嘅眸光。

喺佢嘅目光下,我根本無法思考。

「咁講……講囉。」我低垂住眼,目光飄忽,想掩飾自己嘅手足無措。

但我臉上嘅躁熱早已被對方看透。
完 聽日男主視角
瞓唔着一開手機就有故
凌晨三點竟然有文
樓主人美心善
一定好快瘦到
5分鐘 頭會乾?
樓豬用咩牌子風筒
咪嘈 女主短頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞