短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
睇到陳柏宇嗰個位之前我都諗起陳柏宇
推推推
陳柏宇戈part忍唔住笑左出聲
我覺得至少有8/10
我愛腩b
男主擺明知女主扮嘢
笑咗陳柏宇

雖然故事一開頭見到男主名都有諗起陳柏宇
陳柏宇on9/10
陳柏宇嗰part 10/10同中意嘅人睇show/睇戲真係會專注唔到 除咗覺得對方身上有陣香味外 仲會係咁ff
陳柏坤唔是男主嚟 請重睇
Sor自膠
睇故興奮得濟,撈亂咗啲人名
好串喎,腩
我串得起
試吓冇文
9.

離開出口嘅時候,我勁緊張咁周圍望,好驚Sharon佢哋兩個仲未走。

不過好好彩,我哋出到嚟佢哋已經唔見咗。

我同江睿銘差唔多係最後先走嘅,所以出到嚟啲人已經散得七七八八。

我哋下一站打算去玩U型。

但係喺呢個時候,我突然聞到一陣勁香嘅燒魷魚味。

我抬頭望向香味嘅來源。

獅子王慶典嘅不遠處有個小食亭,香氣就係從嗰度傳過嚟。

「好香呀......」我忍唔住感嘆,腳尖已經轉咗個方向。

「想食?」江睿銘都聞到。

我瘋狂點頭,下一秒已經跑咗過去。

江睿銘不急不緩咁跟著我。

我企喺小食亭前,雙眼放光,目不轉睛咁望住保溫櫥櫃入面嘅燒魷魚。

一陣腳步聲傳嚟。江睿銘已經行到嚟我隔離。

「你食唔食呀?我請你食吖!」察覺到佢嘅靠近,我開口。

「好呀。」佢冇同我客氣。

於是我行埋去小食亭,買咗兩包燒魷魚。

附近有啲櫈,我哋兩個就坐低一齊食。

迪士尼嘅燒魷魚真係好正,咬落去都係香嘅。唔似街邊有啲燒魷魚,聞落去好香,咬落去卻冇乜味,令人大失所望。

燒魷魚嘅魅力令我無法抵擋。我狼吞虎嚥咁將手上呢塊燒魷魚消滅乾淨。

吃飽喝足後,我哋嚟到U型呢度排隊。

一開始排隊嘅時候我其實唔驚,但隨著我哋離隊頭越嚟越近,我個心都開始跳得越嚟越快。

我係屬於嗰種死到臨頭先開始識驚嘅人。

我篤咗篤江睿銘。

佢低頭,以一個詢問嘅眼神望住我。

「我而家開始有啲緊張。」我怕周圍嘅人聽到,所以哄埋去細細聲同佢講。

「你頭先唔係好興奮咁話要嚟玩㗎咩?」佢竟然係笑我而唔係安慰我。

「咩啫,緊張又唔代表驚。」俾佢咁樣笑一笑我又唔想認輸喇,於是試圖努力挽回顏面。

「係係係。」佢笑得好溫柔,好似氹細路咁。

我唔好意思咁耷低頭。

之後,好快就輪到我哋玩。

同我以前玩嘅每一次一樣,當架車以高速向後退上高點嘅時候,我總係會後悔自己點解要嚟。

「好——高——呀——」我放聲大叫,驚嘅同時又有少少熱血沸騰嘅感覺。

我趁機望向我嘅左手邊,即係江睿銘。

佢笑住回望我,面上只有期待,睇落完全唔驚。

佢隻手同我一樣捉住咗膊頭兩側嘅護欄。

架車已經上到最高點,我突然之間生出咗惡作劇嘅心思。

於是我趁架車未衝落去嘅時候攻其不備,夾硬拎起咗江睿銘隻右手,等佢呢隻手冇得捉住護欄。

佢嘅表情話俾我聽佢的確被我呢個行為搞到措手不及。

我就唔信你唔驚!我沾沾自喜。

但下一刻,我發現咁樣做嘅話我自己隻左手都冇得捉住護欄。

我有啲淆底。

只用單手捉護欄會令我覺得冇乜安全感。

於是,察覺到架車真係準備俯衝嘅時候,我連忙放開江睿銘,想捉返護欄。

點知江睿銘嘅動作比我更快。佢以迅雷不及掩耳嘅速度喺我抽手嘅嗰一刻反手捉返住我手腕。

今次驚愕嘅人變咗做我,而得意洋洋嘅人變咗做佢。

「喂!」我吃驚咁望住反擊嘅江睿銘,掙扎不果。

等陣先!我內心慌張。

但已經冇時間喇,身下呢架車應聲俯衝。

「呀——」我縮埋一嚿,瞇埋眼尖叫。

之後江睿銘一直捉住我隻手,唔俾我捉返護欄。

我簡直被佢折磨到崩潰。

「你快啲放手啦!」喺架車再次後退,準備上去最高點嘅時候,我把握最後機會哀求道。

「你捉我先㗎喎。」江睿銘呢刻嘅笑容特別爽朗。成功整蠱返我,好似令佢嘅心情變得好好咁。

我不禁呆咗一呆。

激氣!喺呢啲時候,我竟然仲喺度諗佢個笑容好charm……

此時此刻,我個心跳得異常激烈,唔知道係因為驚,定係因為佢個笑容。
捉手仔
唔知點解每次啲男主角笑
我都覺得好似係對住我笑咁
睇到陳柏宇嗰part 諗起我真係喺迪士尼撞過陳柏宇一家
甜到唔止有糖尿 就黎蛀牙
好刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞