短篇sweet(間中有咸)故合集(6)

928 回覆
59 Like 1 Dislike
痴線 真係好sweet
現實中係咪真係會咁sweet㗎

利申:A0
應該唔會
放棄抵抗 一齊quote
A0軍師答你 唔會
A0答你 唔會
好睇支持月南!
我屌,頭先瞓覺夢見自己同一個男仔(唔識嘅、樣好模糊)嘅嘢。總之個男仔最後係死咗嘅。我就驚醒然後爆喊。

但其實我頭先個夢有好多無厘頭位同唔關事嘅奇怪嘢,真正關於個男仔嘅片段勁短。但我喺當刻仍然get到發生咗咩事。

整理好之後睇下將來有冇機會寫故
真,腩由始至終都係用sweet故帶出一個道理,就係 故始終係故,真實係唔!撚!會!咁!sweet!架!
呢個係我啲故嘅中心思想
證明我係真.忠實讀者
但係現實有人會比故入面啲女主更柒
點撚樣
例如掃背
番外(上)

今日我同江睿銘約好咗去佢屋企玩煮飯仔。

我係第一次上佢屋企,自然有少少緊張。

所以我早幾日就已經買咗盒condom,以防萬一。

嗱,唔好誤會我。我唔係期待緊有啲咩會發生,只係為咗安全起見啫……

去江睿銘屋企之前,我哋首先去咗附近嘅大型超市度買嘢。

我哋本身打算整薯仔牛柳粒同埋周打海鮮湯呢兩樣嘢,但我突然間又好想食茄子。

喺我強烈要求下,我哋決定整埋蒜茸蒸茄子。

喺出發買餸之前我哋已經mark低咗要買啲咩材料,所以我哋好快就買齊晒所有嘢。

我哋俾完錢就準備離開。

近出口嗰邊有個位係賣甜品嘅。

經過嗰度嘅時候,我無意見到櫥窗入面有芒果mousse。

「我要買芒果mousse!」我拉住想繼續行嘅江睿銘。

「我哋整咁多嘢,你食唔食得落㗎……」佢個樣好無奈。

但喺我鍥而不捨嘅遊說下,佢最後都俾我買。

「真係服咗你。」望住我俾錢時笑瞇瞇嘅樣,江睿銘忍唔住講咗句。

上到佢屋企嗰陣,時間係四點鐘。

我哋入屋除鞋之後就行入廚房擺低嘢。

洗好手,我哋馬不停蹄咁開始備料。

嚟江睿銘屋企之前,我以為自己會同佢一人負責一半工作咁一齊煮完餐飯,就好似嘅幸福新婚夫婦咁。

但結果係,喺我第二次爭啲切親手俾江睿銘見到嘅時候,佢趕咗我出廳。

我覺得咁樣好丟架。

於是我嘗試反抗,向佢保證唔會再有第三次。

不過一啲用都冇。

「去食芒果mousse啦,乖。」江睿銘語氣溫柔但動作強硬咁推住我行出廚房。

行到梳化位置,佢㩒住我膊頭,令我不得不坐落去。

之後佢將芒果mousse從雪櫃中攞咗出嚟,放喺我面前嘅茶几上,然後遞咗支叉俾我。

「悶就開電視睇,或者入房玩電腦啦,攰嘅話上我床瞓陣都得㗎。」交代完一切,江睿銘頭也不回咁入返廚房。

我悶悶不樂咁自己一個啪咗半份芒果mousse。

我放低叉,望向廚房,見到江睿銘忙碌嘅背影。

我挨後坐,目光一直停留喺佢嘅背影度。

識煮飯嘅男仔真係好charm……

望下望下,我唔小心就瞓着咗。

我最後係俾江睿銘拍醒嘅。

「做咩唔入房瞓呀。」佢皺眉,輕輕拍咗拍我個頭,「食得喇。」

「咁快?」平時有煮開飯真係唔同啲,由我瞓着到而家先過咗一個鐘多啲。

佢仲要煮得好好味!喺餐檯上大快朵頤嘅我一早已經忘記被江睿銘趕出廚房嘅不快。

其實如果佢唔趕我出嚟,我留喺廚房入面應該只會拖慢佢進度……

食完飯,我主動請纓負責洗碗。

而江睿銘就幫手將啲碗攞入廚房。

我正打算行去廚房,卻突然醒起自己個袋入面好似係有條橡筋嘅。

紮起啲頭髮,做嘢都方便啲。

於是我開始喺個袋度猛摷自己條橡筋。

結果我搵嚟搵去都唔到。

我左摷右摷都唔見條橡筋,煩躁得想倒晒成個袋入面嘅嘢出嚟搵。

呢個時候,清脆嘅「啪」一聲響起。

喺我激烈嘅動作之下,我盒condom飛咗出嚟,跌咗落地。

呢個時候,江睿銘咁啱由廚房行咗出嚟。

我執都執唔切。

我面色漲紅咁抬頭,同江睿銘四目交投。

佢有啲疑惑。

跟著,佢嘅視線移向孤獨咁瞓喺地上嘅嗰盒杜蕾斯超薄緊貼裝。

「……」

我好想死。
一入嚟就有文
先下手為強,我自己quote咗文先
呢個位停
負皮腩
月南係咪用開杜蕾斯超薄緊貼裝
本身醒咗想翻瞓,但太想食薯仔沙律於是堅持起身應該食完就去瞓
(黑色嗰啲是黑椒)
腩好識吊人胃口
有諗過喺度完 等大家自行想像
唔得 說好的間中有咸呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞