真正減肥大法

589 回覆
2373 Like 47 Dislike
唉...你本身是咪好難增肌個種
真正減肥大法:減一磅有一萬蚊袋 
我有時stress eat 成包薯片
唯有skip至少一餐飯
烚個西蘭花就算
都啱嘅
不過重訓有成果 做完嗰種酸痛感 同埋自己建立出嚟嘅習慣 我覺得呢啲好處大部人都會享受到
如果真係唔鍾意 不如比多啲時間

當然唔係操得好勤力
食量都少
你老豆用半年時間做到tdee 同 每日消耗 打和
所以咪冇肥到冇瘦到囉
建議減跑步
另外做squat,搵桶大水又好拎舊石頭做又好
同埋做兔仔跳
咁你已經有答案
好多都講得好中
有啲frd成日話減但都犯L晒你講嘅好多嘢
又無糖汽水難飲啊又唔肯運動etc.
然後就話自己生酮+168乜乜77幾日減左幾多幾多
但完全見唔到體型變化
然後過多一排就完全唔敢講自己淨係生酮減肥

不過第1點個到我覺得維持習慣同意志又唔係話完全冇關係嘅
我係肥西
超鍾意無糖Greek
可以就咁乜都唔加筆黎食
鍾意到而家自製,隔幾日整一L慢慢食
小食食d 健康d既好似protein bar/nuts果d
收到 thx
網上大把片
Err 多1kg肌肉帶嚟嘅基礎代謝差唔多係幾粒m&m…
咁少咋
無糖yogurt好食喎
食開emi果隻

咁撚癲,小學生?你本身係想減到40kg下?
呢個時侯要比埋圖啦
不自覺地做晒1-3
好快要進入第4
都好驚keep唔到
我依家keep 住一個月跑300k或以上, 飲食就無乜節制, 但無暴飲暴食, 都瘦左廿幾三十磅, BMI 正常,自己好滿意,無乜點做重訓, 因為重訓對我嚟講真係好悶, 唔同跑步可以睇下風景,開心好多。 其實自己鍾意有氧定無氧, 睇個人喜好既啫, 唔好講到有氧係垃圾, 一定會反彈, 夾硬做啲自己唔鍾意既野搞到個人無恆心放棄唔做就一定會反彈
根本帶氧運動先係皇道
可以減體脂又可以練心肺
講埋啲消肌肉就更加笑死人
得閒就去山頭睇行跑山撚對腳
結實過班gym撚多多聲
肌肉都減撚埋身形都係柒
遊水都好快減到
遊完唔好食野

試過日日遊水+唔食早餐+多肉多菜少飯or走飯+出去gathering照食好野
一個月都減到10kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞