真正減肥大法

589 回覆
2373 Like 47 Dislike
我覺得最緊要係set個啱自己既difficulty
好多人高估左自己既意志
一黎就hell mode結果兩三日就quit左
重訓又好cardio又好
最緊要係當事人搵到樂趣同熱誠先可以堅持到落去
佢份人係憎重訓既你迫佢做都冇用
結果咪又係兩三日就quit
搵個自己最舒服最堅持到既組合緊要啲
講野好曳
減肥第一步係忍到唔食野,一來以往好想食又唔可以食多既野,二來係減少左食量一定會有肚餓感,忍唔到一定失敗。
lm
明明你意思係要取捨
純粹快放工有時懶得再出街做,係屋企半個鐘搞掂曬姐

又唔係話執著既下定決心做運動個排身邊好多人都係做HIIT就跟住做,做做下有啲成效又覺得pamala身材好好丁先開始了解同睇重訓野

我會試唔同既cardio感謝
Hiit 係真hiit定YouTube d女果隻版本先
你呢個磅數唔肥啦
如果望落肥多數太少肌肉
斷估唔係女仔版掛
都幾辛苦下
https://www.youtube.com/watch?v=ZMO_XC9w7Lw
點會係subway
淨係佢個早餐同午餐比,早餐都高kcal過個sub好多啦
Subway 講真如果食一個夠飽嘅話,真係算幾健康下。
晚餐冇概念佢食乜,就唔講了。

Btw 如果想exactly知自己食緊嗰款sub 嘅nutrition facts,可以上佢個網睇

佢連每隻醬汁,每款包嘅資料都有列出黎
根本出街食都有好多選擇 茶記好似光榮三眼雞扒嗰類 嗌少飯加唔好食晒啲飯都ok 就算買兩三件炸雞去皮食都好過食一堆carbs為主嘅lunch 好似粥粉麵
我之前睇個post話subway啲包好高糖
但我啱啱上佢官網睇每個包都係5-6克糖
又唔算好誇張
好飲喎新出果隻正
之後隔離喺到話 肥仔喺gym room出現好可笑
Ok…
如果重訓再配合飲食,有啲脂肪是咪會變肌肉?
果陣好癲
玩168,戒油鹽糖碳水化合物
剩係食雞肉,雞蛋,菜
另加每星期朝游3-4次水,夜晚就跑3-4次步
每日早睡早起,減得勁撚快
唔是
可以點樣戒酒
知道飲酒會致肥
試吓飲少啲,慢慢戒
屌你除左做腳
認同
體脂11% 內臟脂肪8
出哂事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞