真正減肥大法

589 回覆
2373 Like 47 Dislike
都唔夠機械張力,你平時行路對腳已習慣咗身體既重量
增肌其中一個要素就係要機械張力,即係個阻力要夠大到challenge 到你肌肉,你身體先會意思到要生肌肉對抗阻力

好簡單,你覺得攞住支筆做1000下二頭彎舉會唔會生肌肉?會既話,中學生日日作文炒書全部麒麟臂啦
割肉啦
最快
佢有做重訓㗎
避免受傷一定要做
無知一問

但主要係脫水同減肌囉,個人短時間睇落會薄左嘅
但可能減緊嘅係5成係水,3成係肌,2成係脂肪啦

唔係4樣野一齊減?同時肌係減最慢

點解會係肌肉減多過脂肪?
180cm 80/81 kg

早餐:大快活雞扒炒強,加細米粉,凍奶茶

午餐: 6inch subway,無加嘢飲

晚餐: 屋企人煮飯

應該係早餐出事
睇落係subway最唔健康
試下自己煮帶飯?
subway 唔會唔健康呀
一個先三四百卡,都有廿幾g protein

https://www.subway.com.hk/zh-hant/food-category/favorites-zh-hant/
你最叻,推翻曬所有之前既研究報告
長跑果堆人全部異形,跑咁多都咁瘦 唔夠做重訓既多肌肉
嗰時都有記錄片講啲食極唔減嘅人
加佢地卡路里限佢地運動行路
係有肥到 但只要佢地一過返原來生活即刻瘦返晒
同埋係有啲人係限運動嘅情況下 吸收多咗嘅營養係落咁肌肉度 升嘅脂肪率冇咁誇

同埋可能有啲人吸收得唔好 生活習慣唔好都有影響
佢個理論咪10年前wucfu 推廣既行路等於練咗腳
我冇食開
但之前見啲人話啲包係唔健康

可是,Subway潛艇堡的糖含量已佔麵粉的10%,而當中的糖分更是一般麵包的5倍,甚至有人認為Subway根本是個蛋糕多過麵包。所以大家不要以為選擇麥包或蔬菜配料會比較健康,原來當中暗藏高糖風險呢!
走地雞+草飼牛
你同一個動作可以做超過30rep已經係明顯唔夠機械張力既表現,用既主要係慢收肌,增肌增大潛力細既肌肉,主要練耐力,而且係俾唔到刺激身邊增大快收肌肉
除非你練衝interval可能會好啲,但又已經唔係cardio既範疇
早餐唔加細米粉 奶茶走甜/少甜/檸茶
晚餐啲飯試下減少少 或者本身飽嘅程度減兩成
subway唔會肥 最驚你食唔飽忍到夜晚食太多
體檢結果好靚仔wor
因為心血管塞唔係因為膽固醇高,而係個body係度發炎。所以要解決發炎呢個問題先,就係食多些好脂肪(omega3), 同埋戒糖,戒氫化植物油。
如果行生酮,食緊都係衰脂肪,雖然減到肥,健康都係唔得。
好脂肪係深海魚(三文魚腩 吞拿魚腩),free range chicken雞皮都食得,仲係好嘢添。 另外草飼牛羊都正。 草飼牛和穀飼牛根本兩樣嘢。
無點睇,笑你On9啫,繼續咁做啦,感受到你好自豪
重訓後只照鏡睇身形變化,唔會睇磅數

Inbody 都唔睇😌
我冇叫人戒早餐喎
本身想用親身經驗反駁淨做帶氧係傻西呢點,點知俾人瘋狂無理攻擊
不過都明嘅,唔吹呢啲風gym room點搵食
其實重訓都要做下帶氧,因為唔夠氣都影響重訓表現

但想有身形線條都真係要做重訓,我有同事成日跑係唔肥但冇乜身型,不過人各有志可能只想睇落瘦
留明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞