真正減肥大法

589 回覆
2373 Like 47 Dislike
11、2點
點解唔直接食正餐
今個月嘅目標簡單啲
先跌破90
試吓學樓主計卡路里食野+戒宵夜,睇吓三個月減到幾多

利申:83kg 166cm
你14% 有肚腩 可以係內臟脂肪 亦有機會係盤骨前傾 自己睇下
留名
撈啲DNP 落去diet 度咪得
另外想強調一點
好多人冇提,但我覺得好緊要
每個人生出黎都固定左某種型態,後天只可以係呢個型態,有限地改變自己嘅體重同身型

你要搵到自己個型態係乜,搵到自己嘅character,再決定自己點樣調節自己嘅體重,衣著,髮型

正如谷德超同陳奐仁減左肥都唔會變到面尖尖瘦長長嘅靚仔

請教一下
政府封gym前幾個月每日都有做gym
當時重量明顯有減
最近開返gym 每日都有做2個鐘
覺得個人d肉實左
但係重量無乜變化
會唔會係減左脂同時增左肌?

練多d 肉會易減d
利申︰練緊,仲係個小肥仔
你好似屌錯人
樓主成篇得幾個好易明既英文咋wor
1. 本身幾高幾重體脂幾多?本身係好肥要大減完少肥想firm啲?
2. 飲食有冇控制好 減肥係7分飲食3分運動 同埋食唔食得夠蛋白質?
3. 果2個鐘係做啲乜 重訓定cardio 正常重訓/cardio二做一都唔洗做兩個鐘咁多 亦都唔洗日日做 休息都重要
4. 就算你做岩哂所有野 2個月就想明顯增到肌會太心急 不過如果純粹減肥就一定已經有啲成續
5. 去埋隔離增肌post睇下啦
以前睇過個理論
唔知有冇理解錯
身體燃燒脂肪提供能量嘅速度其實好慢同埋有上限
咁你身體需要額外能量就只有燃燒自己嘅肌肉
草飼牛唔單止健康
肉味都濃啲好食啲
個除咗做腳真係
澱粉質係要食非精製澱粉質,例如:糙米、蕃薯、薯仔、燕麥
就算真係好想食白飯,頂盡食隔夜白飯。
利申:我都努力令自己變得健康啲,加油
其實米粉係咪都唔得
米粉唔好落味粉其實可以
另外最近發現紅薯粉都係健康啲
蒟蒻麵都係考慮之列
一日正常食三餐唔會餓,完全唔食零食唔飲珍珠奶茶
習慣左其實餐與餐之間係無craving想食垃圾
輕輕鬆鬆就keep到
平時食嘅份量 等比例縮減
只要肯餓就會瘦
啲天生瘦仔基本上都唔係因為基因就好瘦先瘦過你
而係佢地真係食少啲野
同意
由55kg瘦仔變到70kg有肚腩
我tdee around 1100
依家我食低碳高蛋白
有氧&重訓隔住日日做
當中再夾住上trx bodypump pilates嘅班
想要瘦得黎有肌肉而線條修長
聽落可唔可行
Tdee得1100好少喎
定你搞錯咗 係bmr 1100?
屌記錯
Tdee 1500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞