真正減肥大法

589 回覆
2373 Like 47 Dislike
無錯
好多人就係set得個target太大
切開一份份先易完成
重訓心臟負荷其實仲大,認真操腳其實係一次hiit

Liss 果隻cardio最多都係最大心率6-7成,其實好少
有減肥藥食咁方便洗跟你?
可能健身教練想搵多啲job要妖魔化有氧, 想跑步簡簡單單落個街就得,但做gym 屋企做就超悶, 去健身室做又貴, 屋企附近無又要搭車出去, 一來一回都夠我跑到10k
如果食咁多肥嘢唔做吓帶氧 小心你嘅心血管會塞
無直接關係

但如果你食少啲碳水化合物嘅意思係你食嘅蛋白質多咗(比例上)
同樣份量(卡路里)嘅蛋白質係會比較飽肚,同無咁易餓返
所以食少啲碳水化合物係有機會間接幫到手
On9,真正昆水既健身教練先宣揚有氧
上堂叫你跑跑步機20分鐘先,再同你鳩噏吓cardio既好處,你跑姿有咩唔得
之後求其用雅玲玩下二頭三頭又一堂
你講嘅健身教練咪就係帶氧+重訓囉,比例問題啫
純帶氧gym room都唔使入啦
你有撚病呀?
就算150cm都唔應該39kg啦,BMI得17.3,係underweight
如果159cm就得15.4,屬於severe anorexia
就係你呢啲癲佬
搞到有啲女人以為要咁樣做人
就算150都唔得啦
條友痴撚線
Hiit係咪兩樣算帶氧加重訓? 30分鐘唔停
救教網上好多計卡路里都好西式,但係屋企老母煮飯個D餸點計大約卡路里 冇辦法叫老母唔煮
tedd太低好難再食少200kcal可以點搞
係咪只能再做多啲運動去減嗰200
你原本200kg大肥尻?
減肥大法:
1.
每星期 五日 去重訓 (胸、背、膊、手、腳)
唔需要做到 好攰 做到舒服嘅重量就得

2.
食多啲雞胸
增肌咪可以拉返高個tdee
lm
tdee=/=bmr
tdee講緊全日嘅總消耗

brw千祈唔好食少過bmr
堅難搞你老母煮餸用幾多油你都好難控制
你餐餐都食老母飯?
屌你老母唔好講咁多
我淨係要唔辛苦唔花時間唔洗付出咁減肥
家姐都要保重身體
用my fitness pal
逐樣食材計,攞個標準
𥄫住你媽用幾多油同調味
減肥初哥,做緊重訓同隔日hiit

我就係post入面講個啲tdee得1100左右既skinny fat

增肌同時又要減肌真係要努力啲食得乾淨啲,食大餐既話一餐已經差唔多夠tdee所以都淨係比自己一星期食一次大餐,個日其他餐會食清啲。其他日子都係食雞柳雞胸魚大量菜個啲朋友

希望tdee會高啲,慢慢呢種生活開始習慣咗,餐大餐會覺得特別好味,同成個人心理狀態好似好咗,各位減緊肥既朋友加油

諗緊好無將hiit改做跑步,心肺好差跑600米就會收皮個啲黎巴絲們有冇啲咩好建議
雞皮 肥牛 都係好脂肪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞