真正減肥大法

589 回覆
2373 Like 47 Dislike
一星期減到只食5-7餐,餐與餐唔可以攝取任何熱量。就算每餐食到飽哂肚,都會照減到,但要學識忍個個肚餓感,個肚餓感挨一陣就會消失
岩岩開始真係唔好想一步登天 只係想最快
好身型真係靠長時間既堅持
之前岩岩開始減只係每日跳幾分鐘繩
唔明點解都要比人笑 唔會成功😂
我會話有做好過冇做 只要令自己唔好太辛苦 長期堅持得到
加埋控制下飲食 當然有時都會出去食下好野
依家都叫慢慢地輕左 feel到個人輕盈左
有酸痛心理上會覺得自己果日做得幾好,然後係個心入面打J,從而有achievement
之前做過inbody 19% fat, 啲脂肪好多都集中喺個肚度
即係 skinny fat 啦
肚腩睇內臟脂肪啦
見啲人減肥要計熱量tdee都好on9,條數根本只係參考。
一日三餐cut到變一日一餐就已經出大於入啦,又簡單,洗咁復雜
啲人會肥就係一日三餐以上又暴食。
長跑、單車、游水撚又全部都係傻閪啦
睇左好耐啦,入院有重返少少,一出黎就食返屎
呢個係真……都幾命硬
有啦,心跳得返35-45
咁都好啲
而家冇事就好
Keep住睇醫生
可以睇下中醫調理下
我覺得14已經可以bulk?暑假驚肥試下慢慢lean bulk
nice wor
要好好堅持呀!
假如我做重訓練多1KG肌肉可以增加到幾多基礎代謝同果1kg肌肉一日可以燒多幾多卡?
你可唔可以講多d 想你鬧醒我

我朝早會飲蛋白質奶粉代替早餐lo
但咁樣係咪仲肥?自從飲咗之後
好似真係食少左零食
但我第一餐飲呢個 係11、12點先飲
有咩問題 蛋白粉咪就係蛋白質 你飲左幾多咪照常咁計kcal
1個scoop我當120kcal 其實少過你烚兩隻全蛋黎食
只不佢冇其他營養 唔可以全日淨係飲佢當哂做代餐咁
亦唔應該覺得蛋白粉係咩減肥恩物
你咁都問得出證明你都唔明減肥既卡路里赤字係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞