Football Manager 2022討論區 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Team 比教練團搞,得閒加一兩course比佢就夠,例如把握力廢就練多兩野兌現機會
Indi 主要都係練位置適應戰術,同練弱點,你要練妖人就最好自己搞
individual training都一定要set
sealand測試過會得升快好多
近一個月佢出左幾條片講training
player traits
beat offside trap
tries first time shoot
而家就係用緊Sesko拍佢同拉舒福特打兩個F9
我training只會set position同traits 其他由啲教練編
純睇能力值我會 advance forward / deep lying / 假9
以佢能力值除左target man 應該都打到
但佢本身有come deep to get ball
岩打deep lying / 假9
如果打AF 要remove come deep to get ball
再學番beat offside trap 呢d
條友decision, passing, teamwork 都勁
唔駛 tries first time shoot
我都傾向擺佢踢假9多啲
想佢做多啲波 比多啲自由度佢
幾時先肯patch年頭簽新約
年中就嘈要新約d on9野
ben white我真係唔識用 數值ok 但今集開咗幾個阿狗save佢都係防守漏洞嚟 通常第二季就踢佢做後備 第三季賣走
踢狼d貼身加壓迫,扯乾佢有冇效?不過away都幾難搞
輸波都算
輸到出虛線真係好頭痕
夏撚踢利記 試過計埋加時俾佢入6球
搶包皮同佢死過
我個save包皮踢鏝 俾佢數過5球
夏撚 = bug
tackle hard 佢
試過1次成功踢到佢黃傷
但鏝串到放左輕傷ge夏撚打中堅
換中堅打前
(本身已經比佢大比數炒緊)
直到半場先換走佢
mark實防中,迪布尼要tackle hard
閘set weaker foot
兩翼close down
力量差既(12或下)tackle hard
喊話叫班友放開黎踢
控唔到波唔會輸好多,最盡可以和
CF啦
乜都做,自己搵食,隊友圍住佢踢
買齊包皮+夏撚 兩條友又踢晒
有冇翼勁過raphinha?
我免簽左包皮.....
psg簽左夏撚
唔駛驚
但包皮頂角球世界級
第二季準備開始
第一場對利

最後免簽唔到kissie,俾找卡數簽左
(非洲佬都係為錢看,週薪差20k輸左俾找卡數)

即刻免簽左艾力臣

免簽左馬賽卡馬拉 包皮 艾力臣
簽左 Rice (59m) 同樓上有講個sesko(around 13m) 同個18歲比利時幼幼

發現左有招放人幾好用
loan offer 之後set 強制買通幾work
連皇借左去費倫+強制33.5m買斷
杜安沙比 借左去psg + 強制 19m 買斷
vdb 20m 放左
jones都走埋

fred 同 馬斯亞放極都唔肯走
最後0轉會費放左fred走
馬斯亞借左俾羅馬,下季再攪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞