Football Manager 2022討論區 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
外借promise成日當9up,職員成日都叫我屌七個教練唔俾佢踢
不過我試過借個幻幻去乙組拎左神射,都幾有成功感
有機會用就直接上一隊用 u21 可以豁免註冊

用三年直接當home grown
原來係咁
個陣我隊曼俾人收購左
班主開到聲話唔會放錢投資
dklm
home grown英超好重要
借左出去個年又好似唔計?
借出去個d唔係好知佢點計
我試過記者會屌班主
俾人收購左冇幾耐
有記者問起
有分真自家home grown 同 本國home grown

最好係自家 不過要留u23 或者 自用

借就借返同國家

不過買番黎既 要19歲或之前就要咁做

自己青訓system 出黎既就直接借走就得
其實有d尷尬
一方面又想借出去升能力
一方面又想拎home grown
拎hg緊要好多如果唔係分分鐘歐洲賽唔夠人打
係勁既 一早放左上一隊黎輪換用

無衝突

唔夠勁上一隊 借走都無問題 最多之後就賣走
有D 拎唔到工作證 先煩

有個入左國家隊都拎唔到 借左去德甲

之後再apply 先批
有好有唔好啦,有d買返黎未用得,可以即時借走操波都唔會不滿,玩其他聯賽要等一排先肯出去,同埋英超真係好易借人走
咁又係
hg我又唔驚
長期一隊keep住10個train by club

有d簽返黎既幼幼都可以練到train by club
打緊343 有個借返嚟嘅前鋒打到complete forward同pressing forward 星數一樣應該用邊個role好啲? complete forward 係咪幾勁?
有冇人升話阿記隻柏天奴 有冇機會成倒材
想問下你地會唔會逐個球員較訓練
如果有啲球員本身踢既位需要既能力都上到綠色
應該繼續練果幾樣
定轉啲無咁高但又無咁重要既 attributes
唔好大貪練太多,會跌返原本果d

我以前都會諗住留黎hg
但諗諗下呢啲唔夠班既我都唔會歐聯出黎打皇巴拜意義不大
呢度有冇人推薦過Patrick de Paula
能力平均又平
中遊隊可以當主力用兩季再放返出去

Complete forward 要你隻人好全能
唔好淨係睇星數,你睇下隻人有無能力做晒complete forward 嘅所有功能
同埋CF 基本上係畀佢自己發揮,Mental 夠唔夠都好緊要,例如decision,work rate呢啲
所以有心升嘅唔好收錢,set recall,中伏極都係半季
但important player/star player 我未試過中伏
唔會轉練無需要嘅能力
訓練唔係淨係講提升,不進則退嫁簡尼開save dribbling 13定14,我兩年無練佢跌到得10定11
咁嘅能力算唔算ok? 定係打AF/PF好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞