Football Manager 2022討論區 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我冇換過體能教練呀
但本身班球員冇體能怪
好似係續完約/簽人confirm咗嘅同一日再改
冇特別深究 但我用開兩種

簽約/續約嗰日即刻改agreed playing time->球員唔會嘈

另外就係 平日改agreed playing time->球員會走嚟嘈你->對話就揀返同佢認衰仔即刻改返原來嗰個 咁正常佢都會滿意返->之後即刻再改

我通常隊波每個位2個
正選就set regular starter
後備set impact sub
所有under 21就set breakthrough prospect

咁基本上合理地輪換啲球員都好滿意playing time 除咗啲完全唔出嘅大後備之外都冇嘈過
只要你唔係玩低組別嘅話一開sve隨手都請到3個fitness20嘅體能教練我自己用開3個fitness coach

我冇test過有冇幫助 不過點都應該好啲掛
sports science有幫忙
請一個sports science 20, 聲望最高的做呀head
jadness會減得快d

同今集natural fitness好重要
natural fitness 20既基本唔駛理場場打足90分鐘都無問題
已經出左術續果陣important player
即刻轉regular starter 冇不滿
但佢expectation 都係important player
而家playing time 係 regular starter都係有concern
最慘佢natural fitness 得11
唯有有時浪費1個換人比佢8x分鐘出一出
咁你即係未成功轉到
想問下你地3個戰術會點set?
踢開一個最熟然後另外兩個類似一攻一守
定係三套唔同既陣型戰術好啲
FM2021同2022分別大唔大?
我玩咁耐都係得華拉尼(第一年初) 麥龜 艾歷臣出過聲

宜家係包皮 阿朗 般奴 華拉尼 仲有麥湯 keep住concern但冇出聲
我記得有位巴打推介好多中下級球員
其中佢推左個撞名祖亞昆打翼
我最近玩挪威超odds
買左個中場中打到中堅都鮮綠嘅祖亞昆
勁到飛起 打ball playing defender 至MC ATT都啱用
重要夠高前插切入頂波都入到

另外odds 有個Aas同Filip Ronningen Jorgensen都年輕又勁
Aas前插 FRJ控場 一對買就啱哂

重有兩個買返嚟都好好用嘅高大中場
Pedro Ferreira
Danylo Ihnatenko<重點推介,高大有防守有腳法有派牌,佢本身打防中嚟到我度擺MC ATT入勁多前插頭錘,誠意推薦
亞冠東亞8強對返同小組次名
明明上年先拎完歐聯

今年入唔到前四個個就即刻話走

好撚冇雷氣
隻game頭一兩年係最易玩,去到第三年之後係最難玩。

如果由甲組帶上英超即第三季,係地獄級難度
請問下其實分期付款買人啲錢邊度扣
摩迪fm啲體能stat咁低係咪一早要改
依家買邊到平?
新手一問,其實一個球員場上有冇氣係睇耐力定體質?

同埋耐力同體質有咩分別?
場上有冇氣 = stamina
natural fitness 影響回體
即係打完1場之後回體ge速度
natural fitness 高ge球員 1 周3賽都得
如果低, 周中果場開波前都唔會滿氣
仲有natural fitness 都影響回復match fit 速度
比如季前個個都severally lack match fitness / 受傷都會
但高natural fitness 會快D 入番狀態
最後仲有今集D老鬼好勁
如果有留意到, 其實係高natural fitness+高professional D 老鬼跌得超慢
今日買咗22嚟玩 照舊玩返曼聯save
董事會要求仲低過21 又肯科水

近幾年完全只可以搏入四強
如果可以踢亞協 應該可以係咁拎冠軍獎金
開左個Salford City,用433打英乙甲冠(3季直上)都ok,但係上到去英超真係搞唔掂。

雖然上英超嗰季個board俾左18M左右,但係啲人都係唔肯嚟,後尾轉左442叫左好D,冬季轉會窗針對性補強,再加埋有個長輸既侯城同埋季中自爆既諾域治同般尼(戴治玩到今季先俾人炒),變左護級個壓力唔大,40分就成功護級。

嚟緊個目標應該同上面啲ching一樣,重建個球場(原本得五千個位)同埋提升個青訓系統,用班青訓做骨幹贏到大賽冠軍。
沙福朋友
第三四季係最難
英冠果季我要靠附加賽先岩岩升到
英超第一季集體自爆有第7
之後個board就俾左30m 順風順水
感覺要求得升青訓都一定批
屌你老母psg買夏撚 歐聯作客俾佢大炒
主場又入唔翻咁多粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞