Football Manager 2022討論區 (6)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有時ok有時唔ok有時唔跟你擺位出人
屌那媽,個幻幻唔肯去英甲操,借左俾西甲Real Sporting,但隊波唔幫佢註冊依家齋坐
俾我就選左邊
咁升上去1隊好過
順便指導練埋性格
即係放上1隊,然後再比佢參加U23嘅比賽咁樣?唔該巴打
巴打有冇話咩原因令你會想揀左邊?
係,不過好次冇得揀打咩位
左好D,起碼身體質素好過右
用到既屬性又差唔多
唔該哂巴打
左邊身體質素好
屌佢老母 今季3戰轟 3場都有紅牌 我2紅 轟1紅 有紅果隊實輸
傻鳩xhaka 43分1黃 已經即刻叫佢冷靜d 咪撚再攞牌 點知半場踢左唔夠10分鐘就2黃
本身都驚撚左已經set左換人 但都係換唔切
最後比轟反cup4:2嬲撚到我即刻27m賣鳩左佢
係咪較左凶狠逼搶
就係冇
1黃之後 都即刻係個人指示果到set咪咁凶狠
但結果都係2黃
可能佢本身就係咁阿記都睇佢唔少紅牌
包皮夏撚去哂曼城係咪正常
幾有挑戰性
忍左第一季就賣,老實講唔好用
我記得好似狀態果度,有一項叫:有失去理性的危險
見到就要換,好快見紅
歐聯首回合輸1-0後番主場出擊
全場31射14中龍,3.33 XG但輸0-1
對面個龍救哂14球然後10.0 rating
嬲到我即刻想save load
然後突然醒起 歐聯決賽
唯有默默禁space bar continue
決賽雙回合 玩到第幾年
唔好意思,想請問下各位巴打set陣嗰陣有冇睇自己陣容/戰術嘅分晰?(即係會將個陣分成一格格,有乜野「樂觀跡象」「小問題」)

想請問下其實有冇參考價值?

因為我set 開突前,所以分晰成日話禁區頂有小問題,唔清楚咁對進攻有冇影響
我指今年歐聯決賽高爾圖斯神救幫皇馬贏冠軍
另外我放4後衛,就算左WB set左防守,個分晰都係話自己底線有「小問題」,咁如果將對方逼到外圍會唔會好易出事
陣式戰術都唔會有完美,一定要有所取捨
例如你打high press,就預咗會輸好多反擊
兩邊都係wing back,又唔係三中堅,就要預兩條邊會輸反擊

如果你單前鋒,個陣又無攻中,或者有攻中但係用support 少前插,禁區咪有時會唔夠人,加埋AF 有時會拉邊幫手,例如今季真實獌,呀朗打正前但有時會拉邊/回後,般奴又畀以往少咗入禁區,變咗禁區成日無人/唔夠人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞