[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
冇睇震鑽啲數字(只會買把平既睇門口唔會拎落場谷)一直都以為D型果啲好力啲,畢竟五坑鑽細砲都係用呢類設計

不過諗返可能只係為左重心好先用d型
再上一級既油壓鑽全部都係D型了,如果做槍型個頭太大拎唔到

即係成枝砲仔咁既型,通常地盤用住家好小要開咁大個洞
即係因為要就返個波箱所以大鑽係要出D型?
紅米做特價個部18v 4吋磨機點睇? $1900磨機 +3粒5ah電 +叉機
無 得 頂
世一
自己改 唔難
認真咩 未試過110改220
無線石屎鑽有無介紹, 隻垃圾支那worx 壞柒左,12v 電池仲有幾個
是的,砲仔出力5J或以上,個波箱可以幻想成蒸氣火車轆個條連桿咁郁加旋轉

如果將成組野轉成水平長度咪好似terminator 2阿諾舒華生力啤拎住轆火神炮企窗邊掃射差佬咁
轉牌子要換電,想平就買第二把worx
把worx 用到出煙
用緊邊把?
個型號叫H3, 12v 果把

呢個年代係咪買無碳刷比較好? 想一把用十年八年
家用,已經裝修好晒,仲有啲細件野要安,間唔中鑽下6mm , 或者有時會幫朋友
轉到出煙通常overload,你係咪用過大鑽咀 or過牆鑽

家用建議買有線因為唔怕死電同真係用到10年8年,搵食無線都係幾大牌子,最重要睇你鑽幾大個洞同係咪過牆
咁應該係overload 整壞, 試過鑽10mm

唔該晒分析及建議
12V鑽10mm應該無問題鑽慢D同要休息耐D姐,係咁鑽唔停谷得太勁先會易燒家用應該好小發生
多謝解答
一部叉機3個字內焊起 換2粒電容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞