[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
重量分散問題,槍型重量集中係個頭,D型重量集中係中間,就算槍型數字上輕過D型但拎上手會feel到槍型拉你隻手落去

但如果加吸塵頭就唔同講法,暫時只有槍型可以用被動式吸氣所以槍型吸塵頭輕過D型好多
我用dewalt tstak個大轆拉車箱,搭巴士搭地鐵完全無問題

tough system個種對香港黎講太大,鬼佬地方就得香港太阻定一定比人小
我本身有手3分4分扑,但係扑頭有咩suggestion
玻化磚個類先用石屎鑽唔開震mode慢磨到無粉出先轉震mode爆入去,高溫硬磚一定要兩枝批,拎枝索頭批磨開個洞先換油壓爆入去,硬磚/雲石鬥大力一定爛
香港買一批一機係咪都係鴨記
上網又有上海街又有睇啱價先買,只要有行保就得

mikita可以落上海街showroom試下先紅米都係附近可以試埋,hilti去大角咀
日本FLAG or Rubicon夠做 再上就鬼佬野了
Right angle有支淘寶野之前拆偈換盤頭都係手就夠做 所以學巴打你講真係夠曬不過咁岩想買返支好野 所以睇緊有無啲一步到位,不過target都係dtd172

水樽真係零成本極輕但又有效
誠心推薦
T-stak 唔錯隻膠設計預你撞預你粗用,全部以色列造大陸造唔到呢個質素

mikita隻膠就唔敢包撞,同放得耐似易爆

最主要mikita個箱太細喇放唔到幾多野,同埋一定要配拉車總成本貴好多計過2個大箱連阿婆拉車都用mikita 差不多過千,t-stak拉箱車行貨680水貨500容量放到mikita 1.5個大箱既野
其實見dtd172日馬淨機1000蚊樓下 另外買電 買唔買得過? 我見上網香港一套都成3700
夠筆直請直上18 紅M 18條線真係世界級
打蠟有DPO600
打洞有DHR242
唔係磅尺大陸野都無所謂反正一支鐵
千其唔好買印度就得,拉拉卜試過一腳踩爛卜
大陸磅尺 拉斷過
唔型丫嘛 同埋打天花就得打牆都係跌灰
我買支hazet 916 唔夠力咪駁鐵通
用得磅尺都係有要求既人,差極用台灣野都唔用大陸野
成千Nm都斷 拆咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞