[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
話晒都叫上代頂級減少少都有有價有市
問班鬥木佬 天花佬 個個都話18V好重 唔好搞佢
明明日版係td17x, 佢呢支dtd171但係日文label。
fb都見過 個價平到好過份一定要郵寄
我地盤見天花佬個個都170/171仲要日版特別色 偶然先見到Dewalt Hilti
而家差不多兩日見一次,有磨機又打蠟機又批乜L都有

但係無吸塵機或者其他特別小小既工具
18v用薄電唔太重ok既用得多咪換密小小,下下5A 6A電就真係手都斷
唔怕爆炸呢家仲有21700 4/5Ah 5S1P電 輕過5s2p6Ah
地盤見主要係兩種 砌櫃果班好多都唔用衝擊批 啲櫃一係釘槍打蚊釘一係好似IKEA果啲配件唔洗用力收
一係掛門果班要收門框螺絲先用衝擊批
Sor 講漏左 唔怕爆炸淘寶有21700
220風車鋸
整床又得 開料又快又好力
地盤啲櫃都夾板既,香港鬥木佬係極度討厭「環保板」。
鬥木佬鬥下夾板應該都好少收啦 一支釘槍快𡃁正
唔會啦 我見新果啲一行骨打好平水成份掛上去
真係好似IKEA咁裝 唔洗以前掛個櫃要左撐右撐一個頂住另一個打窿收螺絲
好似呢啲咁
https://www.ikea.com.hk/zh/products/sideboards/living-room-storage/besta-art-50488319?gclid=Cj0KCQjwn4qWBhCvARIsAFNAMihXHkUSJjxLXKkv6yPuFfciwLuQZWAx3AErd8vx7-9jfMGcUklJtUcaAhZaEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞