[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
係呀,但出奇地襟用
正常藥水夠力乸得起既話又唔洗咁大力既,不過你用藍威寶冇計,下次就住黎小心撞R啲coil片又要嘥錢買把梳。
洗車只係打預洗泡有分別,講清潔能力其實都係睇用咩藥水,
洗冷氣會用高壓一黎係佢入面個個接水盤細太多水佢會流到一地係,二黎好多屋企都冇咁長水喉預期駁喉又驚周圍滲水不如拉個水泵加兩個水桶一個吸水一個接水算。
其實你來去水都冇問題,用既藥水夠力用淋花支水槍都洗到。以前做冷氣拆二手車頭都係coil水加淋花水槍洗完就新既一樣。

當然你話洗地高磅車落去沖走就一定係follow me好,但洗冷氣洗車都係靠藥水反應,水只係帶走垃圾既媒介,不過唔駁個大泵做場戲拎支水槍肯定會俾人覺得兒戲自己都做到收幾舊水搵笨。

PS:下次包電子版果到最好唔好用紙,搵啲吸得下水既厚毛巾擋水花會好啲
洗甩啲coating快啲閪咪多啲生意做。
同埋唔落藥水又有啲閪客話我地藍威寶兒戲。
雖然有時我地都會藍威寶入coil水樽扮藥水,例如做石地台果啲真係一滴都唔敢滴落地就會拎支寶寶出黎。

包電子版係防走火,唔怕一萬只怕萬一,啲變貧電子板一瓜洗埋都唔夠幫個客換塊板。
Worx 18V最好就係一個adapter我可以用返晒紅M電
得支水槍用佢,用到咪算
wrox 全部都係垃圾 無力
Bosch有枝十字藍頭可以乾鑽玻化磚用緊唔錯,玻璃好似都用得不過要加水,枝野無落水鑽左幾廿個玻化磚洞輕石屎磚都鑽埋暫時都重鑽到無咩大問題
有無力我無試過,不過索頭批拎過上手好重
重就基本 個個大牌子差唔多重 不過真係無力
拎過dewalt mikita Milwaukee roybi,worx個感覺特別重

BTW 大友未拎過唔知咩料剩係知咩架餐都無咩力
大有本身粒電輸出都低啲
試過大有機用紅M電都精神啲
想買幼身d既日本製鑽咀
有冇推介邊個牌子, 同邊到買
鑽D咩?
鑽木多, 最多都係鑽下唔太厚既鋁殼/金屬片
去五金鋪買 rambo鋒鋼鑽咀得啦
但佢另一條副線FLEX好L堅但只限美國賣
Rambo英國野唔錯,去鴨記買套裝抵玩

BTW我都想搵鑽不銹鋼耐用小小既鑽頭,rambo唔係唔得但頂唔到好多次就收皮

反而淘寶搵到德國鍍鈷鑽頭,香港真係唔知邊度有
自從識磨鑽嘴就乜狗屎垃圾都照用了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞