[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
我暫時未見過人用麥太保油壓鑽
呢支都係麻麻,家用都係建議hp333dsae,鴨記買唔貴,而牧田出品又好揸手,輕身
人壓鑽 成把雞仔鑽咁架

油壓果時已經係紅M/波鼠 然後雞仔鑽就用牧科maktec
一把通殺推DF332 會推TD022因為Go2都係齋螺絲批不如一步到位
貴到PK 搵食架餐肯定唔會入去買
佢依D唔係for師傅入去買 佢for D家用入去
職人工廠勁鐘意堆bosch
咁每個人都有自己既信仰既
好似我就係紅M打手 準備買埋DF012了 針掣神器
bosch真係信仰嚟
台仔唔計呢兩個,Adrian & Ann都唔錯
方向唔係實用為主,佢興趣就係買工具評測
內容無乜野 但佢講一句cut一句 睇得好辛苦
LM
都真,我地未行入門口都知要啲咩唔洗佢介紹既,
俾返正常服務同平啲我好過。
出面行家好多用大友
鋰電又可以快差, 又襟玩又夠力
大廠自己唔會出呢嘢,最終買到都係淘寶野黎。
另外我聽啲紅M機落大有電既朋友話大有電輸出係低左,唔知係唔同廠定係個adapter既問題。
如果瓦仔面, 小心鑽
大有堪用囉,平價架撐最好打係佢。
但唔知係咪做大左QC求其,今年我老細買5套,兩把鐵鑽一把磨機波箱有問題,震鑽我地就係唔係都谷到嘔油就唔知。
收鏍絲, 唔係個個夠力

anyway有電枇, 唔識用都係死...
無人用開Hilti?
耐用同效能真係吊打曬其他品牌
早兩年識個老闆3隊人搞水電, 8套 油壓, 電枇(大力都死..), 磨機都好襟用
最快壞都月左兩年, 日日開工

有D師傅有時手快快, 拎黎鋤石屎...仲要係主力柱, 硬到石屎咀都用幾支, 支野緊係快D打柴
所以先話今年 頭幾日已經磨機會摩打空轉 電批波箱有問題一波先鑽到野

震鑽就冇得講我地用得閪
上海街買有冇得保?

個老闆果堆淘寶代理返黎, 不過佢都唔保啦, 又要寄返上去整好煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞