[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
真啊,聽佢講DeWalt 代理都唔想理佢
大陸仔都勁多人屌,就佢係度吹奏
人壓鑽
其實咩係人壓鑽?我見之前有提過油壓鑽又講過人壓鑽咁…分唔清
鑽石屎起碼18v

呢d12v 用嚟收下鑼絲鑽下唔太厚金屬窿就得

石屎牆掛野 你要油壓鑽 , 有鎚擊功能 好似鎣咁 打個窿出嚟

你個把野無鎚擊

唔係成日用買支濕電油壓鑽 加個索頭 看門口算
你一年鑽幾多個洞?
麥太保有咩問題
屋企有部人地俾用咗n年
小型電批係咪Bosch go2最好
Vessel 220 USB 好揸好扭
Bosch太大枝,陽具咁
屋企有單身女士記得要收好佢
貴客加碼到2K一set應該夠便

哩把比小朋友玩差唔多
求其鑽幾個窿直頭唔使油壓鑽啦,買支12V電批都夠啦
麥太保喺歐洲幾受歡迎,但唔知點解香港唔多人用
聽佢學師 之後報標 睇佢經歷似白手起家
佢應該得罪咗好多人,亂話人啲嘢唔得,就係WORX最撚得
好似話Hilti嬲到唔俾佢入大角咀間專門店
咁我真係唔知,我都係聽返嚟
但有料就得啦,利申成日睇佢
2022年仲micro usb
建議真係正正經經買返支批,12V又好,18V又好
呢支嘢我驚連IKEA嘅單人床都砌唔到
有呢枝,然後我都係用返電批
上螺絲冇問題
拆個陣唔拎得好實就有機會扭手
正正經經買支TD022
但如果唔鑽石屎牆,木板/石膏板應該夠做?
我學師果緊麥太保=人壓鑽 其實都出名過下
佢最勁係個介紹範圍下至五金手工具上至大型車床銑床都有
3.6只能當高級版手批
Go2呢類仲有個明顯缺點係磁吸索頭 只能用單頭枇嘴

另外就係GO2係用前後波+開關(壓力+按扭)
睇返3.6-7.2呢啲電批普遍都唔係用前後波而係同時有兩個掣方便上/拆螺絲 我個人覺得就同時兩個掣係比較方便既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞