[電鑽撚撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖

1001 回覆
84 Like 6 Dislike
flexvolt香港都有 不過貴
點解失敗? 粒電太複雜? 如果真係再升級我諗住買flexvolt

我見佢大功率架餐都要行60v再大功率行兩粒120v
裝備撚
買部dyson 叫人幫我吸好過
四個窿 戴口罩算
個舊野裝埋上去 鑽天花手都斷

整過礦泉水樽好過
DT172咩評價?有無人用緊?
宜家家私果隻我覺得幾好用
放耐左會痴笠笠
之前家居展拎過上手重到hihi,成set野超過5kg搵食鑽幾鑽手都軟

有另外一枝舊式油壓鑽樣連吸塵機輕身D成set 約4kg,不過D力集中係頭
咁又唔係中伏,手批18v已經夠力,60v係比 table saw個類野用,無記錯dewalt有把10定12寸界牆界鐵機就係兩粒60v串埋120v用

Dewalt地盤既架餐先設計用60V電,其他都係用18v
你岩 係242黎
返工時裝天花喇叭
不停打m10 m12拉爆
用左佢d灰唔洗兜頭淋 不知幾爽
寧願重少少都要用佢
之前係鴨記排檔執左把乞衣版Bosch兩舊幾水
其實重有第二選擇,mikita有揹式吸塵機,揹個吸塵機加吸頭就唔洗所有力集中係枝批度
似係老鼠版多過乞衣版
屋企一枝Makita 171 已經冇嘢難到,鬥木鬥磚鬥金屬

除非你想爆石屎牆

記得雙手揸鑽,好易扭親手腕
買dewalt梗係上amazon
用埋信用卡9%
唔介意就買amazon認證二手 仲平好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞