IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
升左10.33

未升,有冇伏?
再打去問,佢話service unit 即係全新冇用過,只係冇盒

同埋叫我唔洗落鋪買返apple care +,用apps買都得,咁就唔洗book check 機,係咁ga? 咁我爛左先加佢都唔知lor??

其實係咪service unit睇model number就知,第一個位係「N」>service unit,「M」係全新sale unit,例如iPhone 7 plus係「MN4E2ZP/A」,service unit就係「NN4E2ZP/A」

正常換機一定係service unit,不論有冇AC+都一樣

不過iPad pro 2nd gen咁新,冇乜人維修,好大好大機會果啲service unit都係全新機嚟,不過個model number都係N字頭

佢實牙實齒話係冇人用過,我問service unit 唔係即係打回頭維修好既機?佢話唔係,係坊間誤會左wor
大家平時用咩抹mon 我冇貼mon貼,勁多手指紋 用咩抹最唔傷到個mon?
再打去問,佢話service unit 即係全新冇用過,只係冇盒

同埋叫我唔洗落鋪買返apple care +,用apps買都得,咁就唔洗book check 機,係咁ga? 咁我爛左先加佢都唔知lor??

其實係咪service unit睇model number就知,第一個位係「N」>service unit,「M」係全新sale unit,例如iPhone 7 plus係「MN4E2ZP/A」,service unit就係「NN4E2ZP/A」

正常換機一定係service unit,不論有冇AC+都一樣

不過iPad pro 2nd gen咁新,冇乜人維修,好大好大機會果啲service unit都係全新機嚟,不過個model number都係N字頭

佢實牙實齒話係冇人用過,我問service unit 唔係即係打回頭維修好既機?佢話唔係,係坊間誤會左wor

電同外殼都係新,logic board 就可以係整返好嘅
大家平時用咩抹mon 我冇貼mon貼,勁多手指紋 用咩抹最唔傷到個mon?

我用消毒火酒溝蒸鎦水
1比3
溝定一枝用個噴水嘅樽裝住
唧少少落眼鏡布
抹iPad抹iPhone都得

我用消毒火酒溝蒸鎦水
1比3
唧少少落眼鏡布

你奶野啦 會抹走埋層膜

火酒太勁

我抹左幾年都冇事
驚嘅咪再稀啲囉
1比4-5都ok
又唔係日日抹
同埋大部分都有用貼啦?

我用消毒火酒溝蒸鎦水
1比3
唧少少落眼鏡布

你奶野啦 會抹走埋層膜

火酒太勁

我抹左幾年都冇事
驚嘅咪再稀啲囉
1比4-5都ok
又唔係日日抹
同埋大部分都有用貼啦?

咁塊布用眼鏡布得唔得

我用消毒火酒溝蒸鎦水
1比3
唧少少落眼鏡布

你奶野啦 會抹走埋層膜

火酒太勁

我抹左幾年都冇事
驚嘅咪再稀啲囉
1比4-5都ok
又唔係日日抹
同埋大部分都有用貼啦?

咁塊布用眼鏡布得唔得

我係用眼鏡布
升左10.33

未升,有冇伏?

iOS 11 beta5 開心使用

我用消毒火酒溝蒸鎦水
1比3
唧少少落眼鏡布

你奶野啦 會抹走埋層膜

火酒太勁

我抹左幾年都冇事
驚嘅咪再稀啲囉
1比4-5都ok
又唔係日日抹
同埋大部分都有用貼啦?

咁塊布用眼鏡布得唔得

我係用眼鏡布

Zeiss 鏡頭紙
抺完眼鏡再抺 mon

我用消毒火酒溝蒸鎦水
1比3
唧少少落眼鏡布

係咪搞笑用火酒抹

官方建議都係清水抹最好
痴撚線啱啱用20蚊線同插頭叉ipad pro 未夠1秒個lightning頭出煙 係咪一定要用原裝個插頭叉電先無事?
痴撚線啱啱用20蚊線同插頭叉ipad pro 未夠1秒個lightning頭出煙 係咪一定要用原裝個插頭叉電先無事?

出煙

出煙

係呀 唔知係條線定個乸出煙 好撚驚會又出事
有冇專家解釋下? 係咪吸得太多電之類嘅嘢

出煙

係咪用返power adapter先得

出煙

真係戇撚鳩

升左10.33

未升,有冇伏?

我等正式版11

Beta 己經好穩定。iPad 10.5 唔用 iOS11 等如無一半功力,所以Beta 都照装
巴打用ipad做咩多
升左10.33

未升,有冇伏?

我等正式版11

Beta 己經好穩定。iPad 10.5 唔用 iOS11 等如無一半功力,所以Beta 都照装

等多半個月正式版出未?

通常喺新iPhone開賣之前幾日出,所以估計要等多一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞