IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
裸跑左兩個禮拜
個底已經花左

利申有AC+

個突出鏡頭有無成日阻住晒?

咁又冇
部嘢夠大
放喺檯用唔會搖下搖下
不過如果用smart cover/keyboard但裸背嘅話
用耐左個鏡頭會銀到個cover有印

我有諗過依家反正個花左個底
不過連貼都唔好用
由得佢花哂再加錢換新仲好
裸跑左兩個禮拜
個底已經花左

利申有AC+

咁又冇
部嘢夠大
放喺檯用唔會搖下搖下
不過如果用smart cover/keyboard但裸背嘅話

不如連貼都唔好用
裸跑左兩個禮拜
個底已經花左

利申有AC+

咁又冇
部嘢夠大
放喺檯用唔會搖下搖下

不過連貼都唔好用

我都係買左AC+,不過用緊個淘寶膠殼加cover,本身諗住粗粗地用住先點知用落都幾貼服,唯一問題係有d重
既然有AC+真係可以裸跑算,佢真係好輕好薄個賣點無謂浪費左
(不過支Pencil唔知擺邊好,屌)
尋日有巴打介紹logi base
睇過下 佢係長期叉住電用(如長期插線)
唔係唔好咩對部機
同埋個角度無得調 係缺點
打字應該都ok既個角度
但用筆就唔得了

https://youtu.be/e0rbLyuxz_4

我覺得如果睇戲,或者當第二個mon會唔錯
但如果要伸手指去掂mon個角度好似唔係幾就手
裸跑左兩個禮拜
個底已經花左

利申有AC+

咁又冇
部嘢夠大
放喺檯用唔會搖下搖下

不過連貼都唔好用

我都係買左AC+,不過用緊個淘寶膠殼加cover,本身諗住粗粗地用住先點知用落都幾貼服,唯一問題係有d重

我啱啱買番黎(機+Smart Keyboard)
裸跑左一星期覺得好輕薄
拎住周圍走冇問題
後黎啲淘寶背蓋/貼到左
部機即刻重左勁多
我用左兩日頂唔順除左個背蓋
當堂輕番哂
輕薄嘅嘢真係番唔到轉頭

筆我求其放落個袋最窄果格

+1 而家仲用緊

×2 機冇壞,只係唔夠ram..搞到下唔到決心換機

x3 仲用緊ipad 3咋...都仲未壞

有冇彈app?我玩pokemon go幾分鐘就彈app

彈到飛起

Air 1 同iOS 11 PB1

乜app都彈?

唔係全部app都彈
但lag到爆
iOS11 真係對Air 1 伏嚟

Air 1 keep 9.3.3 JB
神機黎

我部air1都keep住ios 9.3.3 jb, 但無啦啦彈cydia, 用返盤古激活越獄都變唔返jb環境
12.9 裸機家用
裸跑左兩個禮拜
個底已經花左

利申有AC+

咁又冇
部嘢夠大
放喺檯用唔會搖下搖下

不過連貼都唔好用

我啱啱買番黎(機+Smart Keyboard)
裸跑左一星期覺得好輕薄
拎住周圍走冇問題
後黎啲淘寶背蓋/貼到左
部機即刻重左勁多
我用左兩日頂唔順除左個背蓋
當堂輕番哂
輕薄嘅嘢真係番唔到轉頭

筆我求其放落個袋最窄果格

有人仲推介uag套,玩野咩

可能人地建築師要落地盤睇藍紙呢

其實部野真係核電級,procreate都好食電都用到幾粒鐘,呢幾日我仲要用部pad叉過支筆幾次

其實部野真係核電級,procreate都好食電都用到幾粒鐘,呢幾日我仲要用部pad叉過支筆幾次

叉筆好細電既姐
IPad Pro 256G Cellular

$395 5GB 全包 無其他收費
2年約
開新電話no.
(395x24-6788)/24=112.2

公司優惠
抵唔抵屌!?
學生哥想問下幾時先有back to school
買ipad會唔會有特別優惠?
我見早年iPad air都冇送野淨係平少少

2年約
開新電話no.

公司優惠
抵唔抵屌!?

幾吋??

叉筆好細電既姐

支筆粒電只有80mAh左右⋯

2年約
開新電話no.

公司優惠
抵唔抵屌!?

幾吋??

10.5

雖然大家知道係12.9之後都唔係好用得著,但既然到左貨,都影幾張相畀大家睇下
學生哥想問下幾時先有back to school
買ipad會唔會有特別優惠?
我見早年iPad air都冇送野淨係平少少

大學優惠年年都係 8 月尾 9 月頭

雖然大家知道係12.9之後都唔係好用得著,但既然到左貨,都影幾張相畀大家睇下

個套幾錢,邊度買

個套幾錢,邊度買

https://www.pinkoi.com/product/T5uHefB7?category=11&ref_itemlist=Uk58XJyd
訂左幾日就收到
7百3左右計埋運費,連埋keyboard 都放得落
讀緊U想買部ipad Pro jot notes
但係買之前有幾個concern 想各位入左手既巴打解答

本生已經有部MacBook Pro Retina 13"
上堂用preview 開pdf handout 再加文字欄位入去jot notes
但係一直都有個問題
就係每次jot notes都要㩒好多個掣
搞到有時miss咗lecturer講嘅嘢

另外就係 有啲科溫書個陣要畫圖
依個係我想買ipad pro 加支pencil嘅最大原因
但係之前買過支adonit jot script 喺ipad mini 2 用
覺得好大latency 同好唔自然
依家支ipad Pro 加apple pencil聽講得20ms延遲
有冇巴打可以講下用成點

上堂用preview 開pdf handout 再加文字欄位入去jot notes
但係一直都有個問題

但係之前買過支adonit jot script 喺ipad mini 2 用
依家支ipad Pro 加apple pencil聽講得20ms延遲
有冇巴打可以講下用成點

唔使擔心支pencil,基本上自然到好似係張紙寫字咁

但係一直都有個問題

有冇巴打可以講下用成點

巴打有冇用開Notability?
佢個palm rejection好唔好?
之前用goodnotes總係detect到隻手掌

但係一直都有個問題

有冇巴打可以講下用成點

巴打有冇用開Notability?
佢個palm rejection好唔好?
之前用goodnotes總係detect到隻手掌

我同你嘅concern 一樣,都係讀緊u
首先apple pencil 你真係唔洗擔心
你當完全係揸緊枝筆寫字就ok
Notability 應該係最好嘅jot note app
Palm rejection 好好
最正係佢用手指掃係scroll
用筆掃就係寫,唔洗轉黎轉去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞