IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
普遍你哋係買256G 定64G

入左幾套劇已經冇左百幾GB

有咩app啱睇片用?我又係鍾意bt完用ipad睇

nPlayer

用router嘅download master bt
之後係nPlayer入ftp down落部iPad到

電腦都唔洗開

iPhone 有

近排一睇已經158 緊,所以唔知

原價幾錢

原價$188
所以其實唔係平好多

咦 係咩
上返luma touch官方話50% off緊

已買combo set , FX + Fusion

機場兄,呢set野正唔正?

琴晚買完剪左一陣試用:

叫做似返啲電腦上剪片既介面,起碼做到multitrack黎剪片先,方便好多。

相片adobe imovie , lumafusion我覺得幾好用。

同埋佢有得教keyframe 哩下我諗唔係好多apps做到。唯獨我用png 檔透明底都係出白色。

LumaFX 就未開過,得閒再試

補充埋輸出

琴晚買完剪條五分鐘既片,特效唔多

只係較較色 effect 同做兩排title

輸出+upload 上youtube 好快搞掂 15分鐘內。

請問用相機拍完video 用咩方法過d file 去ipad 剪?

其實我一直鍾意Switch Easy嘅design,不過都喺外國訂返嚟。講問香港邊間shop比較齊款?

未喺淘寶訂過嘢,係咪平過喺外國訂?
Thanks!

10.5" 大概 ¥128

官網好似冇10.5

淘寶個啲都係預訂緊,如果有現貨個啲就。。。

預訂中。約7月10號才出貨。

我之前淘過12.9,老實講品質唔太好,用料cheap、個pencil slot又鬆鬆哋好易甩咁

未喺淘寶訂過嘢,係咪平過喺外國訂?
Thanks!

10.5" 大概 ¥128

官網好似冇10.5

淘寶個啲都係預訂緊,如果有現貨個啲就。。。

預訂中。約7月10號才出貨。

我之前淘過12.9,老實講品質唔太好,用料cheap、個pencil slot又鬆鬆哋好易甩咁

網上評論的確如此。易脆。角翹。偶有出現。

希望新一批他們有改善。反正唔貴,而且暫時找不到其他好選擇:薄,有筆holder

近排一睇已經158 緊,所以唔知

原價幾錢

原價$188
所以其實唔係平好多

咦 係咩

琴晚買完剪左一陣試用:

叫做似返啲電腦上剪片既介面,起碼做到multitrack黎剪片先,方便好多。

相片adobe imovie , lumafusion我覺得幾好用。

同埋佢有得教keyframe 哩下我諗唔係好多apps做到。唯獨我用png 檔透明底都係出白色。

補充埋輸出

輸出+upload 上youtube 好快搞掂 15分鐘內。

請問用相機拍完video 用咩方法過d file 去ipad 剪?

依兩隻駁iPad pro都行倒USB 3.0速度,過video最快

原價$188
所以其實唔係平好多

咦 係咩

琴晚買完剪左一陣試用:

補充埋輸出

依兩隻駁iPad pro都行倒USB 3.0速度,過video最快

謝謝

你係咪用10.5" 256GB去剪?screen 會唔會太細?

咦 係咩

琴晚買完剪左一陣試用:

補充埋輸出

謝謝

你係咪用10.5" 256GB去剪?screen 會唔會太細?

我用12.9,好正
如果我細妹係學生的話,是咪就咁去Apple Store 買就已經有教育版優惠?
如果我細妹係學生的話,是咪就咁去Apple Store 買就已經有教育版優惠?

Yes, 帶埋學生證
如果長時間揸係手用, 10.5"會唔會太重
你地唔用Smart Keyboard 個時,係拔佢出來,還是當cover咁摺去機背?
你地唔用Smart Keyboard 個時,係拔佢出來,還是當cover咁摺去機背?

摺去機背囉,唔會抆出嚟

拎住用就抆走
放台用就摺後面

琴晚買完剪左一陣試用:

補充埋輸出

謝謝

我用12.9,好正

10.5 都岩岩好 唔太差
有冇巴打試過喺ipad pro到用teamviewer?

諗住遲啲買部12.9, 要打code就teamview返imac
如果跌崩咗成咁,去apple整佢會成個機殼換定點?
如果跌崩咗成咁,去apple整佢會成個機殼換定點?

我果部又係崩角,嚴重D,裂埋mon。

巴打有無拎去整?我諗住如果佢淨係幫我換過機殼,我就粗用一排先拎去整。
普遍你哋係買256G 定64G

買256
因爲2手價會高好多
幾年後

巴打有無拎去整?我諗住如果佢淨係幫我換過機殼,我就粗用一排先拎去整。

我果部係iPad Pro 2nd gen,開封無兩個星期,好彩買咗Apple Care Plus。
不過呢幾日唔喺香港,無得拎返Apple Shop換機住。

我果部係iPad Pro 2nd gen,開封無兩個星期,好彩買咗Apple Care Plus。

同一情況 但係換機要比成三百幾蚊,唔想咁快俾住

同一情況 但係換機要比成三百幾蚊,唔想咁快俾住

我果部,裂埋mon,無得唔俾。反正總共有兩次機會。

仲有,早換可能拎到brand new service unit,遲D好可能係refurbished service unit。
周圍都冇哂12.9吋256GB
痴線咁快跌爛
痴線咁快跌爛

意外
想問,拎去換需唔需要book啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞