IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
好想買埋個keyboard
但部ipad 純粹睇片 上網 執相

我都係,想買埋keyboard但係又好少打長篇大論嘅字
有冇巴打換pro想放部2017? 諗住用黎睇notes, 用iTunes U

ipad pro 2016 9.7" 岩唔岩?

巴打放到機我送埋個logitech create keyboard出黎 橫惦我無用

想問幾錢
有冇巴打換pro想放部2017? 諗住用黎睇notes, 用iTunes U

ipad pro 2016 9.7" 岩唔岩?

巴打放到機我送埋個logitech create keyboard出黎 橫惦我無用

想問幾錢

我想問torri個殻係未鏡頭會凸出黎

諗梗momax 同 monocozzi

應該有凸出嚟
但係真係好少好少

有凸,但唔多

應該有凸出嚟
但係真係好少好少

唔該

相嘅右邊
上面放咗把間尺
巴打自行判斷

有凸,但唔多

我就手持15 mbpr + iphone7
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我就想一般家用 會買keyboard
反而pencil未太大需要 我少畫野
我可以點簡
唔買筆係咪買pro會浪費?
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

你入幾吋
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

我就一半一半
同客開會就用筆記嘢,
平時覆EMAIL就用返KEYBOARD打字
所以2樣嘢都係日日跟身
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

我就一半一半
同客開會就用筆記嘢,
所以2樣嘢都係日日跟身

我覺得你都有Mbp
唔需要去到12.9咁大
10.5 可以方便你
做d輕易啲既文書野
複雜個d留番比Mbp做啦
咁樣有個分水嶺好似好啲
窮學生想免息分期
誠哥唔俾

豐澤
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

我就一半一半
同客開會就用筆記嘢,
所以2樣嘢都係日日跟身

我覺得你都有Mbp
唔需要去到12.9咁大
10.5 可以方便你
做d輕易啲既文書野
咁樣有個分水嶺好似好啲

我都覺得按mon size決定最好
有15.4同4.7
中間應該夾個10.5
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

我就一半一半
同客開會就用筆記嘢,
所以2樣嘢都係日日跟身

我覺得你都有Mbp
唔需要去到12.9咁大
10.5 可以方便你
做d輕易啲既文書野
咁樣有個分水嶺好似好啲

有15.4同4.7
中間應該夾個10.5

5.5
12.9
21.5
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

我就一半一半
同客開會就用筆記嘢,
所以2樣嘢都係日日跟身

我覺得你都有Mbp
唔需要去到12.9咁大
10.5 可以方便你
做d輕易啲既文書野
咁樣有個分水嶺好似好啲

有15.4同4.7
中間應該夾個10.5

5.5
12.9
21.5

4.7
10.5
13.3
部13.3等下一代iMac大改版玩窄邊果時轉21.5
iPhone 4/4.7/5.5
iPad 7.9/9.7/10.5/12.9
Mac 12/13.3/15.4/21.5/27

其實部野真係核電級,procreate都好食電都用到幾粒鐘,呢幾日我仲要用部pad叉過支筆幾次

ipad pro 10.5正常上safari, 玩pad, 9粒半鐘得返17%
iPhone 4/4.7/5.5
iPad 7.9/9.7/10.5/12.9
Mac 12/13.3/15.4/21.5/27

iPhone 3.5/4/4.7/5.5
iPad 7.9/9.7/12.9
Mac 13.3/21.5

想問下d相係Google drive, 點樣可以download 去iPad pro 相薄到?
因為唔知點樣過相同執相。

執相app大家都是買affinity photo?

仲有冇其他好app推薦?

小弟應該會買affinity and PDF expert

Affinity/Pixelmator

Affinity 勁好多

affinity係咪執相必買

其實部野真係核電級,procreate都好食電都用到幾粒鐘,呢幾日我仲要用部pad叉過支筆幾次

ipad pro 10.5正常上safari, 玩pad, 9粒半鐘得返17%

仲想點
就入部ipad pro
諗緊10.5定12.9
我可以點簡

冇買筆,但開心使用中

我就一半一半
同客開會就用筆記嘢,
所以2樣嘢都係日日跟身

我覺得你都有Mbp
唔需要去到12.9咁大
10.5 可以方便你
做d輕易啲既文書野
咁樣有個分水嶺好似好啲

有15.4同4.7
中間應該夾個10.5

多謝巴打解釋問題先 我會參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞