IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
想問moon 帖係咪必須?

要貼係求安心啫,如果買咗apple care+而又諗住搏兩年內一換一(補錢)的話唔貼都冇所謂啦。
不過用玻璃貼的話用apple pencil會有啲跣手...

有cover case 就唔好貼mon 貼啦
晒左個靚mon

正解
貼左只係買個安心,或者可以強姦式粗用
唔貼就可以享受防指紋coating,laminated薄panel,原色,同最緊要唔會阻你用支Pencil

要貼係求安心啫,如果買咗apple care+而又諗住搏兩年內一換一(補錢)的話唔貼都冇所謂啦。

晒左個靚mon

正解
唔貼就可以享受防指紋coating,laminated薄panel,原色,同最緊要唔會阻你用支Pencil

依家一定貼
個邊崩花唔緊要
爆MON唔整又UN眼整又好撚貴

晒左個靚mon

正解

依家一定貼
個邊崩花唔緊要
爆MON唔整又UN眼整又好撚貴

爆mon喎,張貼最多防花,你跌部野落地保你唔到
同埋AC+六舊幾,人為維修三舊幾,姐係一次一千點壞都整
前幾日入手12.9
第日即刻去士多買翻個AC+,加支筆
淘左個smart keyboard
係個serial number個位無咁靚,其他位置望落同真嘅好似

唔係吹捧大家應該去淘翻版配件
不過我自己唔常用鍵盤,覺得淘翻黎又可以當keyboard又可以當cover夠方便
有冇巴打用嚟執相剪片 表現同效果如何?
事關用ipad pro嘅價買notebk係一定做唔到以上兩樣野

頭幾頁有巴打用12.9+筆+keyboard 做editing

就算做到editing嗰part都未可以完全取代
始終一個open file management同external storage係好難做culling

不過講真我剪同執嚟講都相當皮毛,有冇apps介紹小弟可以用

但係其實應該都出到1080p 60fps架嘛?
事關用ipad pro嘅價買notebk係一定做唔到以上兩樣野

頭幾頁有巴打用12.9+筆+keyboard 做editing

始終一個open file management同external storage係好難做culling

你講iPad Pro?
執相就Affinity
剪片就Lumafusion
有無人知10.5 lte 64gb
Trade in 價大概幾多?去唔去到五千
想問take notes app有咩推介
考慮緊
Notability
Goodnotes
Nebo

考慮緊
Notability
Goodnotes
Nebo

Notability
Goodnotes

仲咩放既?唔啱用丫?
考慮緊
Notability
Goodnotes
Nebo

Notability
Goodnotes

謝分享

想問下知唔知邊度有iPad 嘅背貼賣

巴打你好等錢洗"?定唔知價?:

唔知價呀

仲咩放既?唔啱用丫?

想轉大機

仲咩放既?唔啱用丫?

想轉大機

我都想
但咁快轉實在太敗家
都係疊埋心水等下一代先轉

如果係普通剪下家庭片既iMovie
What you see is what you get
https://support.apple.com/zh-tw/HT205345
其實宜家係唔係得torrii出咗硬底+有smartcover條邊嘅殻比10.5

搵晒成個淘寶都唔覺有類似嘅殻 一係硬底但係無條邊 一係有條邊但係軟殻
其實宜家係唔係得torrii出咗硬底+有smartcover條邊嘅殻比10.5

搵晒成個淘寶都唔覺有類似嘅殻 一係硬底但係無條邊 一係有條邊但係軟殻

hmv 好似有

hmv 好似有

巴打我都搵緊

Torrii好易爆角位嫁
我用咗3個禮拜,暫時仲一切完好

Torrii好易爆角位嫁
我用咗3個禮拜,暫時仲一切完好

有個角裂咗條線,但整體上滿意
ipad pro10.5 同一萬嘅 mac bk 大家會點揀?
好撚苦惱
ipad pro10.5 同一萬嘅 mac bk 大家會點揀?
好撚苦惱

MacBook: 一定要用desktop app,要插drive同有file management
iPad Pro: 拎出街,用LTE,用筆,content consumption多
好撚苦惱

MacBook: 一定要用desktop app,要插drive同有file management
iPad Pro: 拎出街,用LTE,用筆,content consumption多

MacBook Air plus iPad Pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞