IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
個人覺得,響iPad度插KB係永遠矛盾既事,一整到好打同料靚就開始厚,一整到輕薄就會難打同甩皮甩骨
連Apple自己隻Smart Keyboard都係雞雞地肋,三方廠唔會俾到d咩好野你
都係響番mon打virtual KB算啦,衣家10.5"夠晒闊,iOS11又有得slide key

我成日用smart keyboard打字又覺得好唔錯
手感好過好多想當年嘅10寸net book
我覺得輕薄同手感黎講apple個design算係咁
起碼on the go唔會太唔見得人

好同意,Smart keyboard喺功能、便攜同外型上攞到個平衡
本來一心想買smart keyboard
Apple個staff又鼓勵我試下用logi果個先
話唔得咪14日內退番
最後信左佢
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便
又叫我試下對比兩部既手感
同埋都話欣賞logi個後背係可調式
個人覺得,響iPad度插KB係永遠矛盾既事,一整到好打同料靚就開始厚,一整到輕薄就會難打同甩皮甩骨
連Apple自己隻Smart Keyboard都係雞雞地肋,三方廠唔會俾到d咩好野你
都係響番mon打virtual KB算啦,衣家10.5"夠晒闊,iOS11又有得slide key

我成日用smart keyboard打字又覺得好唔錯
手感好過好多想當年嘅10寸net book
我覺得輕薄同手感黎講apple個design算係咁
起碼on the go唔會太唔見得人

好同意,Smart keyboard喺功能、便攜同外型上攞到個平衡

所以Apple Smart KB已經係最平均既選擇,如果仲想好打d真係要考慮用MacBook算(雖則響laptop級黎講MB/MBP既butterfly KB係被狂屌垃圾)
用logitech或者其他款都係貪平,想要多d保護,想多d格擺吓野擺pencil先好考慮,仲要預左質素唔會夠好
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

Staff訓練不足,正常應該推返自己品牌配件先
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

咁先夠真心推薦
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

我見佢身為Apple staff都咁講
無得唔試用下啦
Smart Keyboard 倉頡,點set 做(頭*尾)碼,即變成速成?好似windows 咁
Smart Keyboard 倉頡,點set 做(頭*尾)碼,即變成速成?好似windows 咁

去keyboard加番速成
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

無得唔試用下啦

Logi 做mouse keyboard 出名掂
唔介意重的話可以一戰 (叫做全包圍又貼近正常keyboard)
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

無得唔試用下啦

唔介意重的話可以一戰 (叫做全包圍又貼近正常keyboard)

呢14日我會好好試下
都叫做輕過我部Macbook pro既
不過打字既手感真係正啲

我用倉頡,間中不記得碼,pc 可用呢個方法唔洗轉去速成打一個字,又變番倉頡。

有冇計。

我用倉頡,間中不記得碼,pc 可用呢個方法唔洗轉去速成打一個字,又變番倉頡。

有冇計。

重/z
幾時又有返14日退貨

非apple產品冇取消過
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

無得唔試用下啦

之前去過store睇,其實個kb真係幾好,係個背好鬼厚
啱啱落store實試個10.5皮套
試keyboard連底蓋都攝得入
不過重點係唔靚
我都係出面搵人訂製啱心水啲
話唔得咪14日內退番
最後信左佢

佢講到放筆又方便

staff 識野

無得唔試用下啦

之前去過store睇,其實個kb真係幾好,係個背好鬼厚

全包係重d 既, 個尾可以較角度

logi sell全包+多功
apple sell 輕

唔同target
有Smart Cover想買背殼有咩好選擇?
其實Apple 會唔會出10.5既機底殼?

Send email比 tcook@apple.com 問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞