IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
請問ipad電池損耗大唔大, 為左兩年後換電池而買apple care值唔值
請問ipad電池損耗大唔大, 為左兩年後換電池而買apple care值唔值
利申: ipad pro 10.5

我部iPad Air 1用咗三年,舊電仲係好襟用
你地有無用保護套或者case?我早兩日訂左佢

求拎

同求
有埋實物報告就正
Thx巴打

https://www.pinkoi.com/product/T5uHefB7?category=11&ref_itemlist=Uk58XJyd

應該下星期會到
到時影相上黎畀你地睇
用左ipad pro 10.5 keyboard+ Apple pencil 兩個星期,有加AC+ 一直都係裸跑無貼無後殼。
我自己係經常要繪畫,唔搶心個mon會花,但成日要用另一隻手壓住個mon 淨係覺得好易留手印/手指膜,
所以想問下巴絲意見,會唔會貼返張mon貼防一防d 印?
用左ipad pro 10.5 keyboard+ Apple pencil 兩個星期,有加AC+ 一直都係裸跑無貼無後殼。
我自己係經常要繪畫,唔搶心個mon會花,但成日要用另一隻手壓住個mon 淨係覺得好易留手印/手指膜,
所以想問下巴絲意見,會唔會貼返張mon貼防一防d 印?

iPad Pro原生有防指紋coating,貼其他野多數唔會改善,d漬只會更礙眼,貼野既point一向都只係防花(層coating耐左可以甩)

三年後先去旺角個d地放換都得

三年後先去旺角個d地放換都得

咁唔買了
深信自己唔會跌爛ipad
如果為換電而買AC就唔好了
粒電柒如6s玩左一年都竟然仲有95%
明明就倒水到痴線
兩年內好難跌到落80%
有無人知10.5” support 到幾快LTE?唔係好識睇個d咩 300/450/600mbps

Cat 9, 450Mbps

咁又等唔等於support 到csl個450Mbps呢
因為我考慮緊上台

Support,csl support 最高600M添

係真唔係呀,iphone7 CSL個網寫都淨係support 到300mbps
有冇人諗住貼imos?
LIHKG app , support 10.5 未?

+1 而家仲用緊

你up乜?
如果為換電而買AC就唔好了
粒電柒如6s玩左一年都竟然仲有95%
明明就倒水到痴線
兩年內好難跌到落80%

6s plus 年半, 冇左15%喇

+1 而家仲用緊

iPad 舊電不嬲都唔需要擔心,平均兩三日叉一次都無咩問題

你up乜?

而家d iPad app support 9.7
10.5 resolution 不同,夾硬拉大,濛左

+1 而家仲用緊

我多數兩個禮拜先叉 淨係睇片好撚襟用

+1 而家仲用緊

但我好想用120hz moon瘋狂打機
巴打們,部10.5買翻來一星期,岩先發現個部ipad有小小彎曲,反轉放係臺面既話可以輕易sip到張八達通入去,求救!!
巴打們,部10.5買翻來一星期,岩先發現個部ipad有小小彎曲,反轉放係臺面既話可以輕易sip到張八達通入去,求救!!

你肯定唔係因為鏡頭頂起左成部野?

yes 事關反轉平放都會見到微微拱起

你up乜?

而家d iPad app support 9.7
10.5 resolution 不同,夾硬拉大,濛左

LIHKG冇濛wo

+1 而家仲用緊

但我好想用120hz moon瘋狂打機

D game咪又係行返60Hz
好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞