IPad Pro 10.5 用家討論區2

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
apple care係換全新定service unit??

AC+係換Service Unit
早排部2nd Gen 12.9 iPad Pro爆咗mon,俾咗三百幾蚊換機。

早排部2nd Gen 12.9 iPad Pro爆咗mon,俾咗三百幾蚊換機。

apple hotline條友又話全新既

apple hotline條友又話全新既

我買果陣佢都係話全新,應該無錯

但上面位巴打話換左service unit
咁仲買唔買好,我見佢條款冇寫全新,佢到時反口吹佢唔漲
其實正常係換service unit架喎
印象中官方措詞係service unit,定義係brand new或equivalent to brand new。
貼地D講,越早換service unit,拎brand new機機會越大,因為未有足夠退貨去組裝翻新機。
學生優惠4528 64gb wifi,陣間買部太空灰先
印象中官方措詞係service unit,定義係brand new或equivalent to brand new。
貼地D講,越早換service unit,拎brand new機機會越大,因為未有足夠退貨去組裝翻新機。

咁班職員實牙實齒話新機喎,有冇巴打去放蛇錄定音,到時有證有據。

唔洗放蛇,你而家打去hotline佢都係咁講

巴打邊度可以4528,屋企有人係學生

Hknotebook 大學有優惠啦,256wifi 10.5 減500

Hknotebook 大學有優惠啦,256wifi 10.5 減500

正喎
再打去問,佢話service unit 即係全新冇用過,只係冇盒

同埋叫我唔洗落鋪買返apple care +,用apps買都得,咁就唔洗book check 機,係咁ga? 咁我爛左先加佢都唔知lor??
想問大家 拎ipad 10.5 出街會唔會重? 尼緊要每日坐兩小時地鐵 想在地鐵看書
想問大家 拎ipad 10.5 出街會唔會重? 尼緊要每日坐兩小時地鐵 想在地鐵看書

本身唔重
加埋個套就重

就咁拎出街就唔太重
我日日都拎出街
但地鐵睇書要睇下你係咪單手hold住定係點

就咁拎出街就唔太重
我日日都拎出街
但地鐵睇書要睇下你係咪單手hold住定係點

想買mini 但仲未update
再打去問,佢話service unit 即係全新冇用過,只係冇盒

同埋叫我唔洗落鋪買返apple care +,用apps買都得,咁就唔洗book check 機,係咁ga? 咁我爛左先加佢都唔知lor??

其實係咪service unit睇model number就知,第一個位係「N」>service unit,「M」係全新sale unit,例如iPhone 7 plus係「MN4E2ZP/A」,service unit就係「NN4E2ZP/A」

正常換機一定係service unit,不論有冇AC+都一樣

不過iPad pro 2nd gen咁新,冇乜人維修,好大好大機會果啲service unit都係全新機嚟,不過個model number都係N字頭
大學平4舊,抵唔抵屌

其實係咪service unit睇model number就知,第一個位係「N」>service unit,「M」係全新sale unit,例如iPhone 7 plus係「MN4E2ZP/A」,service unit就係「NN4E2ZP/A」

正常換機一定係service unit,不論有冇AC+都一樣

不過iPad pro 2nd gen咁新,冇乜人維修,好大好大機會果啲service unit都係全新機嚟,不過個model number都係N字頭

算唔算違反咗商品說明條例

一直都話翻新機架喎
不過佢嘅翻新機都可以係新機咁解
大學平4舊,抵唔抵屌

非用家利申一早捕住等入手,apple野1st round 早order 9月前拎唔拎到?
Ownership Pencil 同keyboard 都有得減dd

Keyboard Case個到最好唔好買Logitech,班鬼佬係us online store 到屌得好勁

算唔算違反咗商品說明條例

一直都話翻新機架喎
不過佢嘅翻新機都可以係新機咁解

冇錯,T&C一直都係話換service unit,而service unit喺T&C嘅定義係「new or equivalent to new in performance and reliability」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞