Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
sure
或者小手術都得,割下粉瘤 都要一萬蚊
有公司醫保係咪可以skip 標準
yes
用緊bowtie. 想知有咩事要入私家醫院做檢查/治療係咪只能夠等事後claim返
無得好似傳統咁搵agent由頭跟到尾
佢有行細字要你打上去買
網上買保險好伏,鬼鼠條款你睇唔到,核保填錯無得賠,agent或電話投保,agent幫你填核保,填錯有得賴!
電話投保,可以要求錄音,問清楚咩病有得claim,考agent即時反應,有爭議可翻聽錄音!

重複再度痛擊打手,無保險牌sell保險:

Pink幾年等候期(Bu記C話靈活無)
Pink免費送身體檢查,伏到爆,係想你等候期查到有事無得claim,免費就是最貴!
Bowtie 較平,原因之一係核保較嚴,問職業全家(Bu記C話靈活無問)
Bowtie 自稱 剛好就是最好
10life話癌症住標準私家房都係百幾萬,pink 五千萬就係多餘,病房等級有限制(豪華房唔包),無可能claim到五千萬,無用就最差

仲要自付費,買來把L咩?(Bu記癌症免自付費)
依家買左bowtie 靈活標準,如果再買cigna靈活優越(普通房)25000墊底 係咪好選擇;定係揀半私家房再高啲墊底費
半私家 5萬墊吧
去佢facebook留言屌下,好快覆,要夠惡,之前我試過去另一間保險facebook屌下,即日pm覆
我對號入座先
你講果個應該係我

我認為中一次危疾,本身機會唔大,要再復發或再中一次新危疾,機率更低,b記 果隻仲要係有兩年等候期,仲要符合各樣定義,先claim到復發
相對其他危疾只係一年等候期,相對上冇 B 記咁難claim

既然復發係難claim,點解唔一次過單一鋪過買多啲額呢?
要交多啲保費留俾復發時claim 咁麻煩?
單次如果買得夠額,再加 pink/尊衛/靈活優越.呢啲醫保配搭,已經萬無一失

當然你話買多重更好,我都同意架,俾多啲錢當然有更好選擇
我有錢我都想 買到最好啦
起手一個c 記零墊靈活優越私家房,再b記補個 多重危疾+人壽時 拉到最大保額, 咁就乜都唔駛煩啦
係咪bowtie新野黎?
之前好似唔係好覺有多重保障???
香港應該得saving 個啲 plan 先做賠幾次??
點睇Cigna 尊尚?
onedegree?
老實講你過唔過到核保都成問題
b記自願醫保點會唔駛等候期,係4年 未知已有病症 既等候期
c記靈活優越 先係保單生效立即全保

不過你心臟有問題 +精神科,應該大機會唔受保了
你可以打去c記了解下

精神問題一樣會頭暈,例如驚恐症

或者你先試下做耳石復位動作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞