Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
why
危疾主要都係嗰三大病
Bowtie 都做到包哂呢三大病,同埋賠得多幾次
Bupa 個啲一係只淨包多 cancer 一次,一係就重複中同一個病唔計
一單咁既野,唔足以令到你唔選擇佢
自己份保單每年網上check住有冇成功續保,有冇成功付款就可以

佢都係搬屋時改唔到住址先出事,仲要幾次send信去舊地址,佢都唔嚴肅啲打去處理
搬屋時網上check真啲有冇成功改到就ok
你見佢賠咗幾次錢,都好爽快,仲要未交保費,保單失效都claim到,實在係市場No.1

當然如果擔心,選尊衞x 都可以
開埋po

[東張講緊果單保險] 入院前先俾人cut單, 好癲
https://lih.kg/3031030
想問如果25000墊底
咁一啲小病或檢查
例如去照胃鏡
張單只係20000
係咪即係冇得claim?

Thank you
咁如果二揀一
全包零墊底
定係25000墊底好呢!

利申
本身公司已經有
唔使買
打算送俾屋企人
五張尾退左休

Thank you

要睇巴打經濟能力,有錢緊係無墊
0墊好貴的,仲要50幾歲
應該要交好多文件俾保險公司,留意埋有無不保事項
Thank you brother
其實我都係為自己着想
屋企人如果有乜事
又冇醫療保險的話
到時又係煩到自己要硬食
25000墊就可以
買呢啲高端保險係為咗保大病

25000以下果啲醫療,睇公立算啦
想問bowtie好定宏利好?
因為想body check/入院可以claim 到
純 body check 冇得claim
兩間入院都可以claim到。。。
公司份medical已包半私家 SMM有200K...想cover埋cancer治療
墊底係咪可以買最高?定係買bowtie個戰癌保?
買醫保好啲
戰癌保剩包癌,同有4年 未知已有病 等候期

直接買cigna /尊衞 高墊底就可以
想問bowtie 醫保 42萬保障係逐項收費咁去計?
其實好大機會爆上限 Claim 唔足?
係一定claim唔足
標準計劃每項上限都好低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞