Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
用靈活計劃嚟俾 20000墊底費,係太大既浪費
B記改左癌症免自付費喎,即係揀有自付費既plan,有癌症就唔洗自付,仲要免等候期
幫襯C 記都可以網上投保?
有啲咁嘅事?想問下喺邊見到
睇你墊底費諗住幾多,如果墊底高過50000,都可以留靈活既
可以,但25000墊底費就唔得
標準加戰癌夠唔夠做
癌症、心臟病及中風三大危疾佔香港超過9成的索償

如果你咁樣買,中風同心臟病 係保障唔到
佢應該講緊另一間B記
想請問邊到話有85折 搵左好耐都搵唔到 唔該哂
B記自願醫保(標準計畫)+ C 記靈活計畫(優越)-半私家級別$15000墊底費?

其實我想買晒同一間,如果直接C 記的話,有冇d 普通plan , 過$15000 就claim 靈活計畫(優越)半私家級別?
如果我係你,我就唔會買哩個自願醫保(標準計畫),直接買其中一間墊底費20000-25000左右既高端醫療自願醫保,FWD尊衛你都唔錯,唔好買Pink就得,因為要等4年先full claim。
邊間保險公司
咁我選擇C 記$15000 墊底靈活計畫(優越)半私家級別,簡單直接?
Bupa Hero
保誠
最好係咁,唔洗煩
唔該哂 而家買左bowtie標準
諗緊買pink定買c記靈活優越半私家好
買左靈活+pink 20000
而家改 又要重新計過冷靜期 點搞好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞