Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
Bowtxx 無乜客,CS 無野做,一定快聽電話
Bupa 大十倍以上,點比?
講標準計劃性價比最抵係AIA,一個月等候期,識玩可以屈agent 回佣,平過Bowtxx
axa 個高端醫保 智尊守x
係即時100%
保障未知的已有病症
而無需等侯期

最基本既自願醫保.標準果種,應該每一間都係4年
如果想幫父母買C記靈活 優越 普通房
無公司醫療保 無個人保險cover
墊底費應該揀15000 定 25000好?
冇乜經濟壓力,當然15000 會更好
但如果父母年紀較大,budget又唔太夠,25000墊都冇問題啦
錯,AIA 標準係一個月等候期
唔洗比agent佣已經比其他保險成本低幾成,有幾成減價空間
每年多960,十年多9600
對消費者嚟講, 唔係應該揀一個易批架咩?
點解要揀一個難D嘅呢, 好似調轉咗嚟講喎... 唔嚴還唔嚴, 有事佢都要賠架啦, 應該會好過嚴到想買都買唔到, 出事都冇保障
如果你有D野 個人角度一定係鬆D好
我都係咁搵
只係抽開黎講 假設所有都太鬆 而太多人郁d就叫醫生寫你去照
有事會賠 但個pool年年唔夠 醫療又通脹 最後個保費一定加
不過呢刻無人估到會點
明嘅, 仲要香港人買得份保險一定唔會浪費
所以就算係買bowtie比較嚴都好, 其實個結局應該都會一樣, 只係可能話佢嘅客會健康啲, 但又係味真係差咁遠呢, 其他保險公司都唔會包「未知已有疾病」
又唔一定太灰
多左人留意醫保 病人留向私院 可能競爭下收費會平D 多左人病向淺中醫 唔會個個都3-4期癌症都未定
無人知 我自己就夠時間驗下身

另外 應該所有自願醫保都包呢個term "未知已有疾病"
又係打手
無人會擔心保險公司賺得少,睇吓公司年報
公司賺多左,派bonus比自己先啦

Bowtxx 已經唔洗比幾成agent佣,大把減價空間,核保較嚴,條款仲差過人
佢上次覆程總裁都講咗話已經免費提供咗過千個 Body Check俾自願醫保客戶。至今,未有任何索償個案係因為 Body Check + 未知已有疾病而拒賠。
同埋有冇人真係可以有case係講自己中咗已有未知疾病
上網睇咗咁多人分享,真係一個都未見過,有冇真實share下?
快聽電話又唔等於質素好
bupa班cs 最叻帶人遊花園, 講完一大輪, 最後都係唔會答到你野
如果係咁, 就唔應該用其他公司嘅標準計劃嚟去同bowtie比較, 原先好似討論緊bowtie pink?
上次程總裁果個分析係講相約計劃嘅比較, pink要到第4年先有100%保障
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞