Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
門診保 係另一樣野
應該有項係日間手術前門診可以包架喎
自願醫保唔包門診物理治療邊個保先包
門診保
點會無上限?未過四年冷靜期點claim? 病房等級有限制,豪華房或以上唔包!買黎做咩
Bowtie係咪冇
好多人睇到保費幾十蚊起,最多幾百萬保額好抵
睇清楚,係兩句statement
割包皮 pink包唔包
明解可惜太遲,岩岩睇完物理治療千幾蚊,Bowie醫保冇得claim仲要睇多幾次
買得pink點解唔買ftlife御醫保
一樣高階Plan 只係唔係自願醫保
冇研究過,但我會揀尊衞你,有no claim 回贈,不過淨係保亞洲
有事倍起上黎就會有限額,長期要洗錢上黎就會唔夠錢,政府知道你有買保險就唔會有長期援助,當年屋企買咗保險都要同政府同醫院講冇買保險,自動放棄保險賠償.
要醫醫5千萬醫好都應該死咁制!
當年屋企人保險每月供3XXX, 出事之後要長期護理,保險計出黎只夠數年用,最後要放棄保險賠償,仲請病者個人政府援助和其他援助,最後還未入護理院就往生了。

屋企人唔單止買了醫療危疾人壽儲蓄,上年出事到而家仲未CLAIM到1毫子,出事後要跑醫院跑各政府部門警局,大量文件要處量但經紀唔願意幫手CLAIM錢,但又話儲蓄保險唔可以斷供,到現在處於不了了之狀態。
唔明白,你一邊話放棄保險賠償,一邊又話經紀唔願意幫你claim?
1. 未過身時要辦文件要跑醫院各部門,經紀十問九唔應,唔願幫手CLAIM。
2. 醫院手術後要趕病人出院去護理院,但原來月供幾千蚊既保險係唔夠長期比,最後要同政府講病人沒醫療保險。
3. 最後屋企人未出院就過左身。
有時同agent 買真係有呢個唔好處
睇下撞唔撞得啱自己個agent係咪長期(數十年)都會負責任
我阿媽年紀大文件野唔識填,個agent 係咁比說話你聽,已經好傷心之餘,又怕agent 唔幫你claim 錢.
自願醫保 用嚟睇私家醫病
危疾用嚟 醫病途中冇收入,拎危疾錢維持家庭生活,所以冇重覆

佢而家自願醫保免兩個月保費 +有身體檢查送,我覺得都可以

危疾就之前試過免3個月,或上年雙11時免4個月,而家只有免2個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞