Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
你番工老細叫你份糧出番比佢你肯唔肯
睇番你係問醫保同危疾

高端呢度推介 公務員考慮cigna
唔怕agent就尊衛你

大房易衛你我之前自己睇過 大房黎講唔錯
保先天+係每病每症賠

危疾one degree我覺得最抵
但怕你覺得間公司太新
想問下咩叫自付額
阿bie都走去賣樓
上面已講咗
戰癌保 如果買完第90日後body check到 有大腸癌第三四期,戰癌保唔通會照賠?根據條款係唔會賠囉
醫生係會知道個癌症最少喺先體上幾多年
保險公司亦都唔會信個癌症可以極短時間到腸癌三期
到時有機會唔賠

當然呢個情況發生機會好細啦,本身用bow記既人係較少,
仲要咁啱買完戰癌驗到癌,上網你叫我點搵到呢啲例子

我純粹想大家知道條款上係會有呢個風險 ,覺得呢啲舊式傳統條款冇問題既人可以照去買戰癌保

個人認為萬一唔好彩出事撞正呢個情況,與其要博保險公司隻眼開隻眼閉,點解唔一早去買高端醫保,投保立即保100% 或投保後30日100% 果啲
最後買左c 記
Fwd 個agent 要見面先買得
趁冷靜期cut 左佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞