Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
好似兩萬左右
都好啲窮撚邊有錢比
仲識得轉電話打黎
出院時有收據,裡面有唔同既項目
如果未身醫保係細項,就細項對細項賠。
好似手術費張單寫小型手術一萬,你公司個份可賠12000,咁你咪可以賠足,否則公司寫5000,另外五千要自己俾。
所以全數賠償方使d
——
墊底費即是當你張單係十萬蚊,
咁岩你個份公司醫保總共賠咗五萬蚊,
而你買左墊底費五萬既保險,
另外五萬就係自己買既保險到賠(當然又睇下係咪全數賠償定又分細項)
可以用信用卡,唔駛擔心
FWD 尊衛好似無大房揀?
如果買c記大房plan, 但間醫院最大都係4人房,咁會唔會被迫變半私家claim唔晒?
4人房,都可以有普通房級別
如果被迫住半私家,符合呢個條款都會照賠
屌係因為打手開post無牌sell 保險
好懷疑係咪多盲毛用

又重複:

Bowtie Pink小粉紅計劃有幾年等候期( 多間保險公司靈活計劃都無,例如Bupa, Cigna, hsbc。aia連標準計劃都係一個月)

Bowtie Pink免費送身體檢查,伏到爆,係想你等候期查到有事無得claim,免費就是最貴!

Bowtie 較平,原因之一係,核保較嚴,問全家病史(Bupa, Cigna話無問)

仲要自付費,買來把L咩?(Bupa癌症免自付費)

小粉紅計劃,你係咪小粉紅?
Cigna優越三年冇claim過就送一次身體檢查 ,但冇無索償折扣,FWD就有無索償折扣。 所以都真係各有各好,仲諗緊揀邊間。
身體檢查夠唔夠全面先
做政府工 買cigna 靈活優越保費係咪平d?
我諗應該都係包最基本嘅檢查
唔清楚
印象中佢話$2000價值
公務員 cigna 85折,勁抵
你既情況我諗間間都可能會唔多唔少加啲條款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞