Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
Bowtxx 小粉紅 同 基本要4年等候期
靈活要一年

免費送身體檢查,伏到爆,係想你等候期查到有事無得claim,免費就是最貴!
係”未知已有疾病”,潛伏緊既病,例如cancer,你點知第一年會唔會不幸發現?
你冇事係好彩
萬一check到大便有隱血,照大腸鏡有癌,癌既既大細,或已擴散,推斷到肯定已存在喺身體半年以上,要做手術+標靶
或心臟血管已塞咗八成以上,要通波仔,半年時間一定塞唔到8成

咁份保險就如同廢紙一張
保費如何?
唔係網上保險多數都要問先知保費

onedegree保障好過bowtie
保費又平d
D網上保險公司少好多洗費 搶客可以做到幾平

據我所知,應該係睇總數WO巴打,
即係公司醫保加加埋埋哂,係5萬既話,你訓院用左6萬
咁剩低1萬咪同有墊底費5萬既公司CLAIM
如上面所講
要睇個5萬CLAIM唔CLAIM哂,又要睇係咪細項賠足
你可以上佢個網,佢有單張俾你參考下價錢.
同意你,好多保險都要問先知
E家應該要全部上網禁先知先方便.

話加你保費咁應該其他間都要加??
係咪曾經有過咩病,咁麻煩D
呀 太平洋人壽個單張有
上星期睇完又唔記得
偏貴
冇錢,更應該直接買呢份c記 靈活優越 普通房 25000墊
細病就公立搞掂咪算數,大病就用呢份c記,最多咪俾$25000,呢個數借都借到啦,乜癌都唔怕冇錢醫

你就咁買份b記標準係完全沒意義,細病既排下街病咪得
中病大病標準又完全唔夠賠,買嚟哂氣
要得原位癌嗰 20% << 你指onedegree?
onedegree都有多重保呀

原位癌有時都幾難check到 驗身都唔太准
(真心問) 其實bowtie港怡plan有咩特別? 港怡喺其實保險公司都屬網絡醫院, 如果剩係得港怡一間唔係仲唔抵咩?
我都唔知咩情況多
但等候期 其他terms各有不同
我就本身考慮緊買唔買危疾 所以有睇下
如果你本身近港島
港怡又比較新 新醫院(好似一定)要套餐式收費
咁個plan性價比都ok 唔係加好多錢

住得遠就唔好考慮啦
梗係唔係啦!Bowtxx 個價錢核保後先至作準,核保較嚴問全家,同埋有幾年等候期,AIA 就一個月
你講出又一個重點了
比較其他保險公司,例如Bupa 個全數賠償就有全港私家醫院,包括港怡,養和,仁安,中大…等,小手術就包Bupa自己間醫療中心同卓健

比下去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞