Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
BowtieGo 係要先俾全數再claim
定係去到就有優惠價?
比人屌佢marketing講到全球保障
點知全球(只限香港住開)
屌撚到屈服?
而家大家都喺度話鋻厼佢4年等候期太長,希望佢地遲啲會修改小粉紅

否則我有排喺度話佢
如果移民時個等候期未完就已經有病 去到當地買新一份會包 唔係兩者都保唔到
咁驚病就買無等候期既plan先
想買份b靈活claim墊底
唔係好明佢個未知症狀有等候期
本身個人健康如果第一年內有咩病做手術係咩都claim唔到定點
咁咪姐係白供一年?
未知已有病症
例如身體內有癌但自己又唔知,投保後完一年內發現,冇得賠
又例如心臟血管本身已經塞咗9成自己唔知,投保後1年內後病發,又係一毛都冇得賠

希望b記都見到大家既意見,縮短未知已有病症等候期,否則大家有排喺連登講呢樣野
真係懶得好緊要,想是但網上投保既人先會買小粉紅,買既都on9

白供3年 咁上下
哦,原來你係問靈活,無錯,係白供一年,一年等候期
如果我b標準 c 靈活15000
頭三年都冇墊底claim?
睇你中啲咩病啦
有意外骨折入廠,就唔會有未知病症呢啲等候期問題
咁不如買c 0墊 / 其他combination 好過
慳埋都唔夠頭幾年比一次墊底費
當然,每個人既需要唔同
自己了解咗各項產品,根據自己需要嚟買係最好
有無人買家庭保?
想買一份保全家當交家用
0墊好貴
本身搵到錢,唔志在果少少,又廢事搞咁多野,一份過廢事煩,買零墊係好好選擇諗多兩日,不如出去搵錢,兩日都賺得返條數
唔係一份細加一份top up 平過冇top up 咩
想買兩份自願醫保, 問下大家有冇好介紹?

一份幫出世冇耐嘅阿B買, 我公司嘅醫保有包埋家屬, 但保障額唔太高, 所以想買份冇墊底費或者低墊底費嘅醫保畀佢。

另一份幫老婆買, 佢自己公司有醫保, 我公司嘅醫保都有包埋佢, 所以想買份中至高墊底費嘅醫保畀佢。

我自己就有份Bu記既基本CarePro同公司醫保, 所以暫時都應該夠用。
未知已有病症 呢樣真係有唔同演繹
假設投保前有病但唔發覺 投保後一年發病 咁保險公司點知我個病係投保前定投保後有的?
又假設我個病係投保後先有 投保前未有病症 又點計?
最大問題係 我投保時好人好者冇病冇痛 到投保後先有事,保險公司點介定我個病係幾時出現?
所以根本唔會走去買pink 嚟走去博,有事起上嚟要同佢拗呢個演澤
其他有好多款高端醫保根本冇呢個問題,何必買pink自尋煩惱
如果係hsbc會唔會好d
見佢都係0% 25% 50% 100% 咁上
b記 既賣點係方便購買,價錢又唔算貴。一般人上網買大機會根本唔會點留意呢個條款,見到3000萬額乜都全包就鳩衝

仍都相信都好多人上連登入咗嚟睇呢個post,先知有呢回事
pink都係咁上

都係果句,其他保險 投保後立即100%包哂/30日後包哂
何必每年等慢慢 0,25,50,100 咁上?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞