Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
上面不斷重複再度痛擊打手,無保險牌sell保險,仲有人買??

Bowtie pink 小粉紅計劃,聽個名已經趕客啦!你係小粒紅咩?

Pink幾年等候期(Bu記C話獅子銀行 靈活無等候期,AIA一個月)
Pink免費送身體檢查,伏到爆,係想你等候期查到有事無得claim,免費就是最貴!

Bowtie 較平,原因之一係核保較嚴,問職業問全家(Bu記C記靈活無問)

Bowtie 自稱 剛好就是最好
10life話癌症住標準私家房都係百幾萬,pink 五千萬就係多餘,病房等級有限制(豪華房唔包),無可能claim到五千萬,無用就最差

仲要自付費,買來把L咩?(Bu記癌症免自付費)

諗住移民要重新核保,更加唔應該買
人壽就繼續生效,醫保移民要重新核保
Bowtie 只有香港保險牌,無外國保險牌,理論上唔可以接受身處於外地既客戶claim錢,網上都一樣,客戶要飛返香港claim錢
佢公務員個page無「靈活優越」喎

揀邊個
cigna揀尊尚定係自願保

啱啱cancel咗bowtie pink個apply
轉返靈活基本+港怡
公務員既話 比我會揀B記標準+ C記優越半私家$15000/25000 咁抵好多 B記靈活已經唔洗 因為其實都係claim 墊底費
假設十年內會移民
C記買「尊尚」定係「自願-靈活優越」好
我會覺得臨移民前一兩年先買全球 你而家咁早買但又未去 你交貴左既保費保唔番
有道理
醫保移民要重新核保,養保險狗,白比
如果係移民英國,需要買NHS,有咩事過去英國公立醫,香港個醫保完全無用,白比
Bowtie 留過資料先至會打比你,我之前cut單,有人打來問點解cut
眼保建升級版包埋配眼鏡抵唔抵
我對眼鏡88印象麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞