Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
想問點計,用公司plan 復雜手術每年上限計?

諗緊無腦揀75000 最高墊, 公司果份多除少補咁

定係睇邊項用黎計揀自付費
medical保費首年8折 終身85折
仲要d保障已經係最top咁濟
唔係間間都可以免核保transfer
你自己同保險公司check真啲穩陣
呢個plan 見佢有附加保院醫療有50000額 ,即係如果你醫療費係 $62500左右,62500x0.8=50000就會爆咗個額,而另外仲有每個項目都會有保額
粗略睇 買75000墊底應該問題不大既,就算要貼錢都唔會貼太多

但有budget 選50000較好
因為將來你想轉墊底,75000轉50000要重新核保
而50000轉75000就唔需要

我都係盡量答,唔係agent
啱啱睇真啲,佢冇 訂明非手術癌症治療,訂明診斷成像檢測,精神科治療 呢啲項目?咁就唔同計法wo
最好唔好75000 墊咁高啦
啱啱揀咗萬五 係咪比完錢就搞掂架啦
多謝巴打解答先 我係咁諗,到大病時都要睇公司果份保幾多,最尾自己硬食都接受到就ok

如果買低墊底,多既年費只係平均分擔返,即係75k 和50k 每年差5舊計(唔計年齡增長先),50個月無事就等於有25k 白白跌左, 寧願用黎投資算

墊底 年費
75k. $2914
50k. $3437
15k. $4632
0k. $ 7471
有無人買過FXD 1折VHIS
50個月先係4年 每年500 4年都只係差左2k...
尊尚定自選?
我見尊尚首年7折之後85折
自選首年75折之後85折
你岩, 我on9 又月又年咁我要睇埋佢個年繳和年齡表先
好似都有折 詳細折幾多唔太記得
包唔包HA staff?
Send email畀你填表?
咁10life信得過喎,畀錢都收唔到佢皮
岩岩都收到SMS話加強保障
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞