Bowtie 保險有無人用過(2)

1001 回覆
9 Like 31 Dislike
想問要買到 大約幾多保額先夠? 定應該買唔係逐項計?
其實Bowie買純人壽好唔好,想幫我阿媽買(好似63歲

另外我自己大約30多想買份醫療保

求介紹
爬左好多文知道大人買點最好
請問各巴打知道小朋友點買好?
我問過C記
小朋友4歲個0墊底費都叫勉強接受到,去到18歲先cut左佢
買有墊底費咁樣得唔得?
謝謝各位
想body check梗係揀份無等候期既plan,萬一驗到隱病,無得claim 就柒,Bowtxx 靈活有等候期
唔係個個agent都廢,最重要係有回佣,抵好多
佢係港怡指定套餐先係全數賠償
入去住住下發現其他病,係會另外計錢
唔係cut 一般調高墊底費唔洗重新核保的

如果你個公司醫保包埋仔女買有墊底都得
一直買緊 但未claim過
touchwood有咩事要去睇私家 想問下程序應該係點?睇完先事後claim?
有冇得事前問定係咪受保?
同埋傳統搵agent, 可以透過佢地聯絡相熟醫生
咁用bowtie係咪要自己walkin?
小心睇條文,佢要去到病重先賠,個陣拎到錢都醫唔好

睇清楚佢癌症要去到幾期先賠,其他保險一期已經畀錢你醫

睇清楚佢中風要塞到第幾條幾多成先賠,唔好淨睇cover page寫得最光亮既簡介
我老婆公司有醫保,但佢無睇過點先為知可以用公司個醫療黎比墊底費?驚買左個高墊底先發現原來公司個個唔得,會唔會有咁既情況?
純人壽無話好唔好既掛...死咗就有錢
(當你唔會自殺)
有D純人壽會定期10/20年或其他時間.
有D送其他保障如意外傷殘死亡.

30多想買份醫療保
即係本身有? 咁要睇下本身份係咩先...
睇你份醫保係點先
有D入院免按金,出院免找數,要事先先申請.
---
如果唔係,你自己衝去睇醫生,入院,做手術
就要俾咗錢先,之後俾文件去CLAIM.
留意,有D有分細項/全數賠償
同埋有D係咩日間手術又唔CLAIM得等等等...睇返自己買咗咩先
---
咁用bowtie係咪要自己walkin?
應該咁講..係要自己出院,自己交文件先岩.
bowtie好似無限網絡醫生(港怡PLAN就限港怡同)
呢樣真...
如果張claim 唔夠$25000,照交俾保險公司,可唔可以扣減年度墊底費?
唔可以claim左保險公司先?剩底先響自己公司claim?
同埋我見啲保險公司係計百份比,如果claim左自己公司先再claim自己保險,咁到最後條數我咪好大機會要自己比,係多定少咁解?
我咁理解有無錯?
咁就等其他巴打答
見識少,未聽過年度墊底費呢樣野,
我睇親個d都係每單計
係,好似信諾升級醫療保就係計90%
所以買有墊底費既,買全數賠償好

照計你自己買墊底費既醫保,就應claim咗公司先
我claim左醫保,剩低個啲先claim公司
唔係好啲咩?

定我仲未明個玩法
本身無
不過有份公司垃圾醫療卡
但如果你本身墊底費係25000
你入院個次洗費係10萬
咁你CLAIM自己買既墊底費25000既醫保
咁75000由你買既醫保出

咁剩低25000點??
你有公司醫保既話,你就會用,唔會唔用掛...

咁其實都係先後次序姐
老母63歲,想幫佢買份醫保,應該揀邊個好?靈活計劃 (基本)?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞