[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
咁兩段文戲本身都冇得比,呢段係撩返佢哋之間嘅仇恨去講,白夜嗰段係抉擇團長同阿爾敏嘅生死,兩段劇情嘅沉重感本來就唔同
連Bass都有Official Playthrough
https://youtu.be/hcpPImwCaTM
啱啱聽返Mikasa 個 Ed 1,睇到個comment

Ed1 : in this beautiful and cruel world
Ed7: the world is cruel but I still love you
Ed1 : what will we protect
Ed7 : even if I sacrifice everything , I will protect you

真係好癲,到底有咩作品可以好似巨人咁樣,連首歌都咁講究
Ed 2: The voice of someone crying is trembling like an earthquake

用左5日追晒,而加好空虛
慘, 我用左十年
睇住韓吉死左膠好火滾
艾倫大屠殺是不對的

但艾人比人屠殺是可以的
第一次睇果陣佢死果陣都唔記得佢係邊個
廣告都係樹
影個景太多真係睇到有啲出戲
睇完呢集覺得杏斯真係好撚戇鳩
開頭俾莊根本係質問到
完全冇理由去還擊
淨係識一味喺度講
「我淨係知大屠殺係唔啱!」
Jm9

反而全集最合理係莊同賈碧
莊屌柒馬迦特條柒頭
竟然話自己係正義嗰邊
而賈碧就反而明白到佢哋先係理虧嗰邊
依家係佢哋求對方幫手
佢哋先應該係卑躬屈膝嗰邊
忍唔住去YT睇埋漫畫解說,個結局
不如 Vocal 都整個 play through
Fake translation
日文明明寫「兵団の食料庫」點解中文變咗「周邊村莊」
相反Jean寫得貼地好多,個種天人交戰既心理狀態好到肉
一見到薯仔就諗起沙夏
動畫黨小心#196,
四重加密啦Ching
DIU #196 我中撚咗
一早block 左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞