[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
戴巴家自己本身都係食屎狗嚟
不戰之約得佢哋知
所以喺瑪雷眼中嘅地鳴警告係真嘅

然後戴巴家乜都唔理食花生食足100年
放任瑪雷唔理地鳴嘅警告隨意侵略帕島
條撚樣都話自己要負全責啦
我都唔明佢做乜
艾爾文巴打係#650既講法我覺得係同我既諗法差唔多
既然艾爾文巴打理解到,點解Mr.whiterose會咁難理解
大家溝通唔到都冇必要再討論
成件事可能係我有問題既,我表達能力冇咁好
呢樣係佢扮晒野後面亂兜 屈我曲解佢

話我jer住 不如話我想搞清楚自己立場

費事條友唔敢正面回應 又靠其他人cm狐假虎威

放心最後一次覆佢 唔會再傷害到佢心靈

條友係一開始已經好老定話唔係得滅世同救世 兩個選擇 連關於始祖yimr故事走向都否定埋

所以話瑪雷理虧係冇講錯
因為佢哋係基於唔知道不戰之約下侵略帕島
係佢哋眼中個Deal係真實存在
而結果佢哋因為咁真係要面對地鳴

而且如果一早知有不戰之約
帕島一早冇戲唱
3人組直出直入帶始祖返去
因為知道佢哋唔會還拖
使鬼玩咁多年滲透玩到痴撚哂線精神分裂

而個局面搞到咁撚極端, 複雜, On9
戴巴家班食屎狗要負全責
如果最後係救世隊心態幻想有選擇就正常

但一開始咁肯定就講到個故事有其他走向 就好難怪我唔反駁喇

想理清就係咁多 冇野補充了
想問咩叫 Part 3 個 format 唔會令大家興奮 ?即係點

雖然私心想佢出劇場版,但係電視廣播都唔差,慢慢嚟,要加戲都大把時間慢慢講故仔,最重要係後期咁多煽情位,沉澱完先下集都ok嘅但都係想劇場版多啲 巨幕+全景聲實喊撚到仆街
覺得今集少咗啲張力
靠啲聲優carry 畫面好平淡
把聲好激動但個身體唔激動
唔算共識
有啲位唔同意佢嘅 但唔同意個啲又未到我要屌嘅程度
我要講嘅嘢都講完 屌又屌完
佢又唔否認又唔反對就完場架啦
我由頭到尾睇唔過眼左膠團姐
話時話有無人覺得今集動畫Jean個老婆嗰幕係有心畫到咁踩界係度扮係Mikasa

硬係覺得其實應該係想依家試水溫,方便決定之後139最後嗰幕係咪真係畫到明係Jean嚟
艾爾文巴打
你開心啦210
已經好明顯係Mikasa啦
動漫畫都係有畫埋塊面疤痕

btw, 你劇透
我叫連狗Bam撚咗你
#737 傻閪巴我知你無心
團長巴有新朋友了
SKIP #739, 737, 196
動畫黨睇po頭block list啊
劇透唔好quote啊
有疤痕咩?真係無留意呢樣嘢
咁即係準備動畫完嗰陣啲人又準備嘈多次做咩嫁俾Jean呢樣嘢
Btw乜仲有純動畫黨嘅咩唔好意思 我下次4重
團長巴嘅劇透唔係依d level
係 唔記得咗唔好block我啊
多數唔會劇場版
粗略估計,鬼滅漫畫無限列車13話x20頁,整成劇場版大約2個鐘
巨人漫畫最後9話x45頁,整劇場版 差唔多要3個鐘,對心理生理都太heavy
已經未考慮到巨人文戲多好多,而鬼滅主要為動作戲
將巨人9話斬開做兩部劇場版又尷尬,本身一氣呵成冇位好stop,播/ 上映完一部又唔知幾耐先播,熱度冇晒
最好嘅媒介都係一集一集動畫咁出
有無可能part 3+劇場版我見到有人咁估
如果肯整個劇場版濃縮part 3內容我都會想睇太多大場面
直頭
漢吉講反話個度都表現唔到佢諷刺緊
逐個講做過咩衰野個度又係一啲都唔緊張
但漫畫終極大戰個度做動畫可以濃縮好多
都未必唔得
傻閪巴果然係自己人
咪嘈啦似你地咁唔尊重嗌人數字number咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞