[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
睇樹睇到靈魂出竅唔知聽左乜
試下代入瑪雷人黎睇
咁你就唔會覺得佢地黑人憎
會, 好嬲好嬲
其實牙創係咪真心想畫Erwin會反對地鳴

艾族人靠巨人侵略完其他國家係仲會迫其他人種同佢地配種
已經係種族清洗, 係好撚仆街既事黎
設定上全世界咁憎佢地係有原因
呢度d人真係唔好過份美化佢地
未試過苦笑得咁徹底
艾族打咗瑪雷2000年本身就充滿疑問
古利夏本身就質疑
係依個戰力差下
如果係咁一早消滅咗瑪雷

另外都係個句
由145王同戴巴Deal嗰刻起
以前段歷史嘅紛爭已經完結咗
100年後再重新挑起紛爭嘅係瑪雷
又點會唔係瑪雷理虧
但亦都係艾族王靠犧牲自己族人換嚟世界和平,人地都講明咪撚搞鳩佢地,否則就用地嗚踏平全世界。
但瑪雷為咗轉移仇恨,引全世界打帕島,成件事就係瑪雷仆街在先
日本德國嗰啲一直有溝通接觸
文化上仲有交流就易啲接受大家
而家講緊島人拒絕接觸外界咁多年
好難一概而論
下點解要咁,一係直接睇漫畫,一係等動畫啊嘛
睇動畫係另一種享受嚟嘅
係,一定反對踩爆全世界100%

但帕島人應該唔會反對部份地鳴 (50年計劃第一步嗰種),兩者要分清楚
設定上
艾族人侵略完人地國家唔夠, 仲要迫人地同你生仔
而且唔係靠實力, 只係靠個屎忽撞棍得返黎既巨人之力屈人機
仆唔仆街?
係咪只要有艾族王個做法就可以即刻原諒當無數
而且仲會幫返佢地講好說話既程度?
佢好多商品海外好似買唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞