[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
屈人文盲 又屈人屌救世派阻止eren

我上面隻隻字都講緊佢地救世心態同身份種矛盾有幾柒喎
而家兜到我屌佢地去阻止?

上面惡魔之子啲cm 又扮睇唔到
我辛辛苦苦用字解釋你聽又比片同你理論 就浪費你時間?

定係你只係好嬲好嬲想駁贏人又駁唔到 係到發脾氣啊
係咪冇讀過bio?
估唔到ching你對住我淆到扮唔到
但對住其他人就係威係勢
但係成個城牆入面嘅人都係Ymir 同埋初代王嘅子子孫孫
我諗會唔會係城牆之王嗰一代開始,係城牆之王嘅後代先至可以用始祖嘅力量,但係城牆之王之前就係全部人攞到始祖都可以用
好明顯你真係連常識level既bio都唔識
係,呢個係bug嚟,除非ymir出軌,如果唔係係唔會有冇王血嘅尤彌爾子民,不過之後有人兜話咩佢可能只係認嫡系做王族,唔認其他千年侵略期間周圍去其他國家同人生仔嘅子民,因為講到尾都係睇佢個人意願認唔認佢王室血統
佢講得啱呀,ymir一生淨係同過初代王生仔嘅話,咁佢嘅子子孫孫應該都係擁有初代王血脈嘅王血先啱,不過講到尾當然係睇佢自己認唔認佢係王族啦
你真係on撚鳩
「屌armin想阻止eren」我認係我心急打錯
但點解我話你係文盲,因為我一早寫清楚艾撚滅世係必然
你隔左個reply先恍然大悟話原來我又覺得艾撚滅世係必然
你唔係文盲咩?
一開始我覆你就係因為我唔buy你講話滅世係唯一option
我呢句說話係base on armin既視角
但原來你係base on eren既視角,哦ok咁eren滅世緊係必然啦
但你又有乜可能用eren視角屌armin係想放棄個島、話佢地冇plan?佢地根本乜7都唔知,係armin視角就係有plan,只係佢地根本唔知原來eren背後想做既野係乜

你明我講乜未
唔明都唔緊要,我唔會再浪費時間解釋
我諗會唔會係城牆之王攞咗始祖之後,改咗淨係可以佢嘅後代先至用到始祖之力,係佢嗰一代之前就係全部攞咗始祖都用到
佢地都會同其他人結婚?
maria同外族男結婚生左個女A
rose同外族男結婚生左個仔B
AB結婚佢地既王族血咪純啲過同外族人結婚既第二代
之後AB個女再同sina個仔結婚……
如果係咁嘅話zeke同女王佢兩個都唔係近親繁殖
如果話只係呢100年既事呢?
145王係100年前先走佬
係走佬前王室都係近親結婚,就算唔純都已經純過99.99%既艾族
因為膠明佢地乜都唔知 所以唔可以屌佢地

絕句 。

緊係喇 後段故事剩靠佢地 真係成村人死左都唔知咩事添喇 難怪你咁撑佢地 膠埋一份

你岩 再解釋都冇用 膠到我都覆唔到你
睇你想落幾多現實既常識落個故事設定度啦

以modern language黎講"血統"即係DNA有冇某d基因
假設巨人世界係based on呢d現實世界既常識
艾人同樣係23對染色體每對由父母各自提供一條
基因有分隱性顯性, 如果王族血統係顯性基因
當父母其中一邊係純種(兩條染色體都有該基因)
咁仔女生出黎就係100%有王族血統
不過唔純種(2條染色體得一條有)再同冇血統既人生
咁就得返50%機會有王族血統

當然就算你得一條染色體有該基因你都可以靠配種黎洗到變返純種
兩個非純種生有1/4機會變返純種

當然漫畫設定唔會咁講究
不過個ching好似0科學常識咪講解下咁姐
2日冇追po, 廿幾頁大部分都係圍繞1 2個blocked user
想知有冇reactor 係支持艾倫?
https://www.youtube.com/watch?v=zsiGl7we1Ks

聽講呢個講得好好, 好有營養喎
你追po追到呢度都唔知佢一定要即刻駁嘴咩
其實都係睇Ymir意願、睇佢認邊個做大佬姐講到尾
你見eren口遁到佢就知,得Ymir得天下
唔好覆牠
唔好覆牠
唔好覆牠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞