[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
似係Mappa接手做既時候同講談社冇溝通,根本唔知漫畫會幾時完,結果名就改成Final Season但拆開晒Part 1、2、3
先唔論mappa有冇自己諗法去增加出黎個時間,例如接頭time freeze咁、或者會唔會落兼用片段
如果跟足漫畫分鏡整,出黎個時間都只會有多冇少
mappa以往cut劇情都係cut少少,亦唔常有,打戲甚至唔吝嗇會做全套
漫畫最尾大戰雖然打得悶,但當中文本量都唔少,雖則唔係字字珠璣,但要cut都好難落手
大戰亦要打戲文戲咁緩衝,cut太多打戲 資訊量太多頭都爆
我唔太睇好
今季拎唔足檔期做晒個尾都好尷尬
唔熟唔知詳細係點、要預早幾耐同nhk傾嗰啲
但係打戲漫畫幾頁動畫可能只係一分鐘
亦有可能更長,過場、偷時間嗰d,場大戰仲要打幾下就講幾句甚至一頁,好難改
如果改到兩個半鐘都唔係唔ok嘅,eva終 都係咁上下時間
睇mappa點發揮吧
電影應該冇咩機會,最近好多leaker都係咁講
https://twitter.com/MontCorvo_Off/status/1500042331231334403
呢個人好似同 Crunchyroll 有聯繫,所以知道第 12 集嘅後續
10個月前已經果班今時今日仲係度根本心理有問題
果種執著
不停入黎灌套偏激諗法
想灌到你認同佢為止

憎左膠憎到好似殺父仇人一樣
但又勁執著係死要睇有左膠角色作品
同時個標準又好有彈性
armin就做乜都是左膠雙標,jean就落filter
mikasa就雙標左膠,jean就睇唔到

"左膠"呢個term一早已經用到爛左變左同"異見者"同義
呢度d偏激撚完美示範緊
唔鐘意個角色就可以話佢係左膠因為近乎冇一個角色係從來冇寬恕、原諒、放過過其他人
依排youtube勁多嗰啲first time reacts to AOT/non anime fan reacts to AOT
流量密碼
佢地睇既係進擊的巨人定激進的巨人?
拎足檔期做半年番好似仲尷尬
後面點死出黎,到時監督個眼袋籃球咁大都唔掂
依家有d唔上唔落
整一部劇場版會太長,分兩部上 冇位斬開+熱度大減
整動畫隔一年上part 3 又食唔住個勢、有機會撞咒術、電鋸人、Vinland Saga,到時更慘
真係唔知點,以OVA形式上?連住播又真係chur
講起黎Vinland saga到底幾時上
好似聽左製作決定好撚耐

第一次睇佢啲小漫畫笑唔出莎夏
仆街地鳴
敬告所有香港市民
我個名係月娥·耶格
以香港慈母之力向香港所有市民宣告
此時此刻,香港所有通往中國嘅關口將會完全開啟,所有中國嘅專家同醫護亦開始行動,我嘅目的係為咗令香港清零,然而依隻病毒一直喺到肆虐緊香港,甚至想令到全香港人染疫從而共存,但我絕不允許依種情況。
中國嘅專家同醫護將會大批進入香港,直到將所有病毒驅逐殆盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞