[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
都係
但冇啦啦有人要你絕子絕孫好難唔反對嘅又

不過我都想知如果要被逼係安樂死同滅世之間揀會點揀
jean一開波已經冧mikasa
因為佢地嘅計劃係要keep住地鳴係手同各國抗衡

hange佢地作為帕島人比人話係左膠
個句 '大屠殺是不對的' 其實係人之常情

但柒咗佢嘅原計劃就係理所當然咁犧牲女王同佢無數後代人生

呢下就令到佢地心態變成自己人有事就得
其他大部分都想你死嘅人 因為裡面夾雜無辜嘅人所以就唔可以有事
最柒係成日拎死咗嘅人做理據
然後個Point就係大屠殺是不對的
咪令好多人覺得佢哋說服唔到人
唔知佢真心定點好似對牛彈琴咁 明明回應佢個重點 無啦啦比我玩選擇題 仲要叫我最好精簡d解釋連登仔了唔了解調查兵團老實既 我真係唔識覆佢
agger
拎死咗嘅人做理據, 同Jean一樣
btw個point係行先的
公道講 呢個畸形局面你就算企左派定右派
到頭來都係要解決眼前敵人

救世派馬萊隊為救國救家人好易理解
但帕島隊個出發點係好膠同唔堅定 完全同現實(即係耶派)相反

但你要理解到佢地行為好簡單
你只要明白佢地已經打從心底放棄咗帕島就得
對jean好失望
竟然打從心底放棄咗帕島
傻閪打飛機
我覺得係佢地明白無緣無故咁被殺係好無奈/錯既一件事遮
正如當年被萊納爆門殺島內人一樣
佢地都唔會想島外有無辜人被殺 佢地又見過島外世界
特別係今集大家講晒自己既立場 成件事無話邊個啱定錯 係選擇

當然佢地好大愛左膠 現實好難做到
其實佢地有方案就係犧牲皇族 (historia & 佢d後裔) + 局部地鳴

其實都可行嘅(hold 地鳴 + 發展軍備),可以話係最少血流嘅做法;當然都有風險, 可能比其他國家發展軍備快過佢地
(但邊個計劃冇風險)

不過問題係eren唔想犧牲historia咋嘛,所以艾希派先係
好似好多人唔記得其實犧牲historia就可以有第三個可行嘅方法

同埋佢地始終係保守派,唔會咁進取咁一系滅世一系滅艾族,佢地冇激進嘅思想去解決問題根源 (巨人之力嘅詛咒)
咪柒啦, 人地肯認好值得其他偏激撚學習
仲有班雙標撚唔夠膽答架
好感動
終於有人黎同你隻支那賤畜互含
講咗十幾句廢話先有人覆你兩句是
今次真係恭喜你呀
真係垃圾賤畜嚟
雙標
"互含"
唔犧牲女王係104期共識,唔係艾倫一個咁樣諗
同埋最後其實女王都犧牲咗自己嘅自由
洗唔洗咁極端
殺曬全部人先叫唔放棄帕島?
佢地唔係反打仗or反殺人喎

我覺得Hange講個句總之大屠殺點都唔岩係好正常既道德觀念黎
講到尾揀殺死全世界都只係因為呢個係一勞永逸既方法
其實大家都知而家停地鳴係有其他potential既solution
和談又好震懾又好破壞曬軍事要塞又好,當然有好高既risk,之後好大機會會再打仗
但只係因為有risk所以選擇殺曬所有人一了百了
帕島人無辜,平民、幫過帕島人既人何嘗又唔無辜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞