[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
韓吉好on9 點解覺得亡魂會企佢地個邊?
先唔好講佢地未知到世界既秘密
何況現存既調查兵都支持滅世
左膠到唔合理

跟本去到現實
邊個會咁理性 大家都只會記得對方係仇人
唔會理對方係咪無辜
戰爭只會不斷重現
除非其中一方戰敗
唔覺唔覺,剩返3集,極度懷疑食雪糕會同結局一齊出劇場版
女王明顯同Ymir 真les ,我唔明咩劇情令咁多人誤解艾倫同佢兩個有路
韓吉Jean好on9 點解覺得亡魂Marco會企佢地個邊?
先唔好講佢地未知到世界既秘密
何況現存既調查兵都支持滅世
左膠到唔合理

跟本去到現實
邊個會咁理性 大家都只會記得對方係仇人
唔會理對方係咪無辜
戰爭只會不斷重現
除非其中一方戰敗
最慘係比人感覺Jean對Mikasa種情深重多過Eren 呢下對比先絕
女王個肚都比人中出埋 重點樣真les
我唔覺得佢係真係鍾意農夫,純粹保zeke
真,女王les

而且艾倫對住mikasa傲嬌到爆,一睇就知係鍾意人又怕俾人知
對住其他女人反應好普通
萊納對女王呢
邊個情深啲
萊納痴漢 唔計
bisexual
我本身都有諗過女王同艾倫,但係去到女王同埋mikasa講笑話點解淨係比艾倫睇個紋身我就知冇可能,嗰個位已經證明咗女王係知道mikasa鍾意艾倫,佢仲點會同艾倫。
同一個位話佢係我唔明點解啲人覺得好浪漫,嗰一刻明顯係逼緊佢,話俾佢聽你救咗我就係會變成咁
應該就係因為呢個唔係真心鍾意原因 所以令好多人又會去諗佢同艾倫有路既可能性

呢張完美應用仲要大家一樣都係爭論緊咩救世滅世仇恨嗰啲嘢
話說帕島個情況真係死局
真係一係就大屠殺一係就艾族滅亡
其實就正確答案

就好似電車難題咁,一邊有5個人,另一邊得一個但果個係你親人;無論你揀邊都好難話你係錯

你話佢地左膠但其實佢地只係唔想殺嗮全世界 (就算要自己國家承受被滅國嘅風險),我諗你要佢地揀滅世界定帕島佢地應該都會揀滅帕島 (二揀一,冇得兩樣都要)

個感覺我會比喻為大瘟疫醫生咁,要承受屋企人亦會感染嘅風險都要出去救人,但我地好難話佢係左膠,亦都好難講d係呢個環境下辭職嘅醫護人員係自私

只係兩個唔種嘅選擇
仲要冇人會知道結果 ,更加冇可能係現時嘅情況就話邊個錯(兩邊都作出左無悔嘅選擇)

不過講真如果我係艾族人,應該都會撐eren,有個惡魔幫我殺人幫我承受罪惡感
其實我覺得佢條線係由一開始純粹係想比人哋需要所以佢先做好人,去幫其他人
去到中間做返自己為自己而活,
最後為咗個島放棄咗自己嘅自由,但係今次唔再係為咗要人認同自己嘅價值,而係自己決定咁樣做
1.是

2.是
女王嗰下係明知都特登講出口,逼mikasa面紅間接令艾倫知道mikasa個印冇其他人睇過大助攻

女王打仔嗰度真係唔浪漫,
嗰句對白代表佢唔要再受束縛,解放自己嘅意思
非常好
終於有人肯答
總之… 大滅絕是不對的!
欣賞作品即可,唔好太多投射…
單純啲諗,就係令王血唔洗再繼承巨人,包括佢自己,佢可以做返個普通女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞