[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (78) 去幫我媽刷牙

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
左膠明係支持地嗚但唔支持滅世
咁你踩足五十年就好啱 同一次過踩就唔啱wtf?
踩足五十年就唔會死人? 當之後全世界一齊發展軍事 你過去踩就唔係屠殺咩 仲要有繼承巨人既不穩定性 明顯有啲雙標
ching你係咪冇程度既概念?
你要明白 佢地就算心態上想唔放棄帕島 但行動一刻已經係矛盾 難聽講只係心裡好受啲 唔想承認立場上既艱辛選擇

用耶派班人做例子
佢地無論出於仇恨定恐懼 都已經捨棄人性去選擇立場支持地鳴

救世派佢地去救世承受嘅所謂未知之數
就係完全棄置帕島人嘅生存同未來為前題
將全世界危機考慮在先
而且要同耶派直接對立

呢刻你個人想點諗都冇用 立場已經被現實局勢決定咗

又想救世 又想救島 跟本只係扮中立嘅偽善心態
仲有一季先完?
Mikasa=小櫻
讓=佐助
艾撚=嗚人
我明你意思 但你要同上面個巴打討論既重點應該係 點解放棄滅世 承受一定程度風險 = 完全放棄帕島

我唔知上面同你拗個巴打點諗 但我自己就支持滅世亦都好buy上面有人講個句因為係艾倫幫我承受左殘殺既罪惡感

我支持艾倫但同時唔認為阿爾敏一行係完全放棄帕島 佢地只係尋求用最低程度既傷害去達成和平既方法 而佢地係從來唔知有呢條路揀 所以我認為 滅唔滅世=放唔放棄帕島 套用落佢地身上係有少少以偏概全

佢地係膠但未至於立場係完全放棄帕島 佢地都有自己保護帕島既方法 只係未知之數比艾倫既滅世計劃更加多
如果當年初代王起城牆唔整門,咁城牆就唔會爛
同埋戴巴如果一開波派晒戰機去攻打帕島可以直接完
講乜鳩
艾族人本身就存在
Ymir既後代唔一定將巨人傳俾自己血脈,只不過始巨要ymir血統先用得。

簡單啲講,清朝人都係康熙皇帝既子民,咁唔通全部都係愛新覺羅血統?

Ymir既子民即係講係咁講,你都可以認你係習總既子民,龍的傳人
其實啲大巨點整出黎,點解可以一次過變咁多隻大巨?
飲紅酒頂多變無腦巨
嗰啲大巨本身應該都係ymir子民
即係ymir後代本來個個可以變大巨?
之後145王叫ymir改DNA只可變細巨?
我唔知你係咪同另一位巴打睇上帝視角睇成件事
係eren視角係冇
但係armin視角係有另一個solution
係打爆瑪雷換50年等帕島發展
點解我冇你理電車個point?
咁既情況下電車問題已經唔成立,因為已經唔係你死or我活既問題
只係要take risk就=要自己個族死曬?

其實睇落你同mr.whiterose啲point係一樣
我唔多作論述
有無簽contract根本唔是重點,你唔好話有埋律師在場+錄影存證,口頭承諾左就係。
至於你話初代王漠視平民生命,咁就另當別論,呢啲叫昏君庸主,法律絕對唔係凌駕人權之上,所以戴巴作為一個國家領導人身分代表國家為國家既前途行動,但佢單方面破壞承諾。
而初代王係一個on9自私精,佢完全代表唔到自己族人,吉克都一樣,但吉克無咁on9。我諗分別係呢到
yes完全係我講法
師兄 唔好諗咁多,始巨=無敵=識變魔法=神龍

一返黎十幾廿版
無人覺得成班大愛左膠懶係熱血話救世界好難頂?
https://twitter.com/kasumi_kasa/status/1500784108569788416
NHK調查Top5名場面排名 (對象係日本十幾歲嘅觀眾)

1. S2 第37集《吶喊》 (Mikasa圍巾)
2. S3 第53集《完全比賽》 (團長特攻)
3. S3 第54集《勇者》 (兵長斬猴)
3. S1 第20集《艾爾文·史密斯》(Armin解釋個Plan)
4. S1 第16集《現在,該做什麼?》(104期入調查兵團)
4. S2 第31集《戰士》(Reiner背叛)
4. S1 第1集《致二千年後的你》(母親被吃)
5. S3 第39集《痛楚》(Levi vs Kenny)
(再落搵唔到)

一個 Season 4 都冇
Jean又左膠又三重標準
Season 4 part 1
開戰宣言 森林裏的孩子 莎夏之死
仲有艾倫鬧三笠阿明個集
以上明明都好好睇
日本仔特別鐘意三笠向艾倫表白個段
睇日本聲優現場配音 石川同kaji次次都係配呢段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞